همه چیز درباره ی تاتو و عوارض احتمالی آن


آیا تتو درد دارد؟

این روزها تاتو کردن بسیار همه گیر شده است و بحث بسیار داغی برای جوانان محسوب می شود. تاتو روی ابرو، مژه، خط لب و حالا تاتو روی دست و بدن در بین جوانان بسیار شایع شده است.

اما آیا کسانی که تاتو می کنند از عوارض و عواقب آن نیز مطلع هستند؟ شما هم اگر می خواهید تاتو انجام دهید حتماً از عوارض آن مطلع شوید و با آگاهی اقدام به تاتو کنید، پس با تک پزشک همراه باشید.


عوارض تاتو چیست؟

تاتو، پدیده ای که این روزها شبکه های اجتماعی همچون قارچی مهلک، وقت و هزینه و سلامتی شماری از هموطنان را نابود می کنند.

از منظر پزشکی، به دلایل بسیاری منع شده است که در ادامه با مقدمه که در بالا به آن اشاره کردیم، توجه شما را به 15 علت دوری از آن جلب می کنیم.

  1. تاتو و رنگ های غیر بهداشتی

در بسیاری از مراکز زیر زمینی تاتو در کشور که هیچ نظارتی بر فعالیت آنها وجود ندارد، کاسبان شبکه های اجتماعی و سلامت عمومی، با رنگ های غیر بهداشتی و بعضا سوزن های تاریخ مصرف گذشته که در شرایط غیر استریل نگهداری شده اند، به انجام این کار مبادرت می کنند که تهدید جدی سلامت افراد است.


  1. تاتوی خانم ها نیز توصیه نمی شود

دکتر نصرت پورسینا، متخصص پوست و مو می گوید: که تاتو از نظر پزشکی، به غیر از موارد نادر که برای پوشش یک جوشگاه غیر قابل درمان و نامناسب در صورت، آن هم از سوی پزشک متخصص پوست به کار می رود، در بقیه موارد از جمله دلایل زیبایی به هیچ عنوان توصیه نمی شود و طبق اطلاعیه وزارت بهداشت کشورمان، انجام آن، جرم تلقی می شود.

تغییر رنگ پوست و افزایش آسیب پذیری پوست در خانم ها، از عوارض انجام تاتو است که باید از آن دوری کرد.


  1. تاتو در آرایشگاه های غیر مجاز

برخی از مکان هایی که افراد برای انجام تاتو به آنجا مراجعه می کنند، آرایشگاه های زنانه است که بعضا گزارش شده از تاتو کاران مرد برای تاتو بدن بانوان استفاده می شود. این آرایشگاه ها و مواد مصرفی، غیر استریل و غیر مجاز بوده و گاهی برخی از تاتو ها که رنگ های گوناگون در آن به کار رفته است، درمان بسیار مشکلی داشته و به دفعات، بدن شما باید تحت لیزر درمانی قرار بگیرد که عوارض بسیاری برای پوست و مو دارد.


  1. آسیب شدید پوست

انجام تاتو در هر نقطه ای از بدن، آسیب پذیری شدید پوست را در بلند مدت به ارمغان می آورد.

پوست، نخستین سد دفاعی بدن در برابر ورود میکروب ها بوده و با تاتو کردن، این سند دفاعی مورد حمله قرار گرفته و با سوزن تاتو، میکروب وارد بدن می شود. هر چند که در میان مدت، تاثیر خاصی احساس نشود.


  1. عوارض رنگ ها تاتو

رنگ های به کار رفته در تاتو ممکن است واکنش های ایمنی بدن را تحریک کند و با انجام این کار، سلول ها ملتهب شده و به رنگ بنفش در می آیند که به صورت دانه های تسبیح، برجسته می شود.


  1. خطر برای سیستم ایمنی

اگر قبلا به واسطه نقص سیستم ایمنی در بدن با مشکلاتی روبرو بودید، تا آخر عمر باید دور تاتو را خط بکشید.


  1. رنگ قرمز تاتو، حساسیت زا است

افرادی که در تاتو از رنگ قرمز بسیار استفاده می کنند باید بدانند که رنگ قرمز ایجاد حساسیت می کند و در این صورت پوست قرمز و دچار خارش می شود و این حساسیت های پوستی، سال ها پس از انجام تاتو ممکن است ظاهر شوند.


  1. تداخل های دارویی

پزشکان بعضا برای از بین بردن عوارض ناشی از انجام خالکوبی روی بدن به خصوص برای از بین بردن حساسیت های پوستی، مجبورند داروهای هورمونی قوی را به بیماران تجویز کنند.

این داروها، عوارض بسیاری دارد که ناباروری و مشکلات گوارشی و پوستی، از جمله چالش های مصرف آن برای گروه های مختلف سنی به شمار می رود.


  1. مراقب ضایعه های تاتو باشید

در نقطه ای از بدن که تاتو انجام می شود، ضایعاتی پوستی به نام گرانولوما ایجاد می شود که پر از سلول های ماکروفاژ (گلبول سفید بیگانه خوار) بوده که تلاش می کنند رنگ تاتو را بلعیده و از پوست پاک کنند، به خصوص اگر رنگ تاتو حاوی جوهر قرمز باشد.


  1. عفونت، نخستین هدیه تاتو

اولین هدیه ای که تاتو برای افراد به ارمغان می آورد، آسیب پذیری بدن در برابر انواع و اقسام عفونت است. تاتو ممکن است موجب عفونت باکتریایی موضعی شده و علایم آن شامل موارد زیر است:

  • سرخی
  • گرمی
  • تورم و چرک

اگر تاتو کار، به اصول بهداشتی توجه نکند، شاید تا آخر عمر مجبور به استفاده از پماد یا کورتون های تزریقی شوید.

قبل از خالکوبی یا تاتو حتماً از عوارض آن مطلع شوید

همچنین بخوانید: عواض تاتو لب

  1. تاتو های کربنی

اگر رنگ تاتو به لایه ماندگار پوست تزریق شود، ماندگاری طولانی خواهد بود و اگر در لایه های سطحی تزریق شود، به تدریج کم رنگ می شود و از بین می رود.

اگر ماده تاتو، کربنی باشد، می توان آن را با لیزر برداشت. اما اگر مواد رنگی به خصوص قرمز و قهوه ای و زرد باشد، به دلیل وجود ترکیبات آهن در این رنگ ها، امکان برداشت وجود ندارد.


  1. ایدز و هپاتیت

وسایل و سوزن های آلوده که در این کار استفاده می شوند می تواند باعث انتقال بیماری های عفونی مانند هپاتیت بی، هپاتیت سی، ایدز، عفونت های پوستی ناشی از «استافیلوکوک»، کزاز و تبخال شود.

حتی اخیرا” مواردی از انتقال «مایکوباکتریوم» از راه سرسوزن های آلوده گزارش شده است (میکروب بیماری سل از خانواده مایکو باکتریوم هاست).

حتی مشخص شده که بعضاً مرکب مورداستفاده در خالکوبی، عامل انتقال بیماری است، یعنی مرکب آلوده به میکروب بوده است. قرمزی، درد، تورم و ترشحات چرکی از نشانه های عفونت محسوب می شوند.


  1. تاثیر تاتو بر MRI

گاهی هنگام ام آرآی، در محل خال کوبی یا آرایش های دائمی، تورم یا سوختگی ایجاد می شود. در مواردی هم رنگدانه های آن باعث کاهش کیفیت تصویرحاصله می شوند. برای مثال خط چشم دائمی می تواند کیفیت ام آر آی چشم را کاهش دهد.


  1. پشیمانی در کار است

مهم‌ترین مشکلی که افراد بعد از تاتو با آن مواجه می‌شوند، پشیمانی از انجام این کار است که این مساله می‌تواند دلایل مختلفی چون نپسندیدن ظاهر تاتو از طرف خود فرد، سرزنش و مخالفت‌های خانواده و اطرافیان و موانع استخدام افراد در برخی ارگان‌ها باشد.


  1. آلرژی پوستی

به‌وجود آمدن جوشگاه یا کلوئید، ایجاد آلرژی، کم پشتی ابروها، از بین رفتن ابروها (در صورت تاتوی این ناحیه)، تغییر تدریجی رنگ تاتو و ایجاد هاله‌ای از رنگ‌های نامطلوب در ناحیه تاتو شده، برخی دیگر از عوارض تاتو به حساب می‌آیند.

شاید برخی از افراد تصور کنند که تاتو سرطان‌زاست ولی گزارش‌هایی مستدل و معتبر در این رابطه تا به حال وجود نداشته است اما نباید این مساله را از یاد برد که در صورت ابتلای فرد به بیماری ایدز، احتمال ابتلا به انواع بدخیمی‌ها نیز وجود دارد.

قبل از خالکوبی یا تاتو حتماً از عوارض آن مطلع شوید

همچنین بخوانید: استخدام و داشتن تاتو

آیا تاتو درد دارد؟

خالکوبی کردن و تاتو روی پوست معمولا با مقداری درد همراه هست اما سطح تحمل درد در افراد مختلف متفاوته است و به همین دلیل است که درد احساس شده در یک فرد با فرد دیگه متفاوت است.

به طور کلی قسمت هایی از بدن دارای رشته های عصبی بیشتری هستند و این موضوع سبب آن شده است تا درد بیشتری در این نقاط حس بشود.

اگر دقت کرده باشید قسمت هایی از بدن مثل کف دست و انگشت ها خیلی حساس هستند و بنابراین خالکوبی و تاتو در این قسمت ها دردناک است.

خالکوبی کردن در قسمتهایی از بدن که نزدیک به استخوان، تاندون و رشته های عصبی است هم با درد زیادی همراه است و به همین دلیل است که شاید شما هم شنیده باشید خالکوبی روی مچ دست، مچ پا یا قفسه سینه یه تجربه دردناک و ناخوشایند به حساب می آید.

در مقابل خالکوبی و تاتو روی قسمت هایی از بدن که دارای چربی هستند با درد و صدمه کمتری همراه خواهد بود.

دردناک ترین قسمت های بدن برای خالکوبی و تاتو

  1. قفسه سینه و روی دنده ها
  2. قسمت پشت بدن
  3. صورت
  4. قسمت خارجی بازو و روی ساعد دست
  5. شانه
  6. بخش بالا و بیرونی ران
  7. مچ پا و دست پاها

قسمت های حساس برای تاتو

  1. قسمت ران و باسن
  2. شکم
  3. لب
  4. قسمت داخلی آرنج
  5. قسمت بالای پا
  6. زیر بغل
  7.  پایین و بالای قفسه سینه و دو طرف آن
  8. پلک و اطراف چشم
همچنین بخوانید: چگونه تاتو را پاک کنیم؟