جهان هستی مجموعه‌ای از شگفتی‌هاست و آگاهی از این شگفتی‌ها می‌تواند برای هر انسانی جذاب باشد؛ به‌همین دلیل است که امروزه بسیاری از افراد زمان زیادی را صرف کشف و پرداختن به دانستنی‌های خلقت می‌کنند. در این مطلب قصد داریم مطالب علمی و دانستنی جالبی را به شما عزیزان ارائه دهیم. پس با ما همراه باشید!

جالب‌ترین دانستنی‌های جهان

پیش از هر چیز باید بگوییم که دانستنی‌های جهان هستی بی‌شمار هستند؛ از این‌رو، برخی از مهم‌ترین و جالب‌توجه‌ترین آن‌ها را در این بخش گردآوری کرده و به اطلاع شما کاربران گرامی می‌رسانیم.

خواندنی های علمی و دانستنی های جالب

مسطح‌ترین قسمت کره زمین

جالب است بدانید که زمینی مسطح و بایر در کشور استرالیا که امروزه با نمک پوشیده شده است، مسطح‌ترین قسمت کره زمین به‌حساب می‌آید. این بخش از زمین، دریاچه آیری نامیده می‌شود و اگر در زمین 9582.95 کیلومتر مربعی آن بایستید، شاهد این پدیده خواهید بود که یک خط، مرز بین زمین و آسمان را به شما نشان می‌دهد.

در این منطقه پر از نمک، کمتر موجود زنده‌ای می‌تواند زندگی کند؛ اما آرامش بی‌نظیر حاکم بر این محل، آن را به یکی از شگفت‌انگیزترین مناطق جهان تبدیل کرده و در گروه جاذبه‌های علمی و دانستنی جهان قرار گرفته است.

دره آنتلوپ، پدیده جالب زمین‌شناسی

دره آنتلوپ در آریزونا در جنوب غربی آمریکا قرار گرفته و بیشترین بازدید و همچنین بیشترین میزان عکاسی را به خود اختصاص داده است. این دره از دو بخش مجزای بالایی و پایینی تشکیل شده؛ به این صورت که قسمت بالایی آن Tse bighanilini به‌معنای مکانی که آب از صخره سرازیر می‌شود نام گرفته و قسمت پایینی آن نیز Hasdestwazi به‌معنای آرک‌های مارپیچی سنگی نامیده می‌شود. دره آنتلوپ برای گردشگران سراسر دنیا مملو از شگفتی‌های متعدد بوده و همه‌ساله افراد زیادی از این مکان دیدنی بازدید می‌کنند.

فعال‌ترین آتشفشان جهان

ممکن است تاکنون به این موضوع اندیشیده باشید که فعال‌ترین آتشفشان جهان کدام است؟ از میان 1500 آتشفشان موجود در جهان، فعال‌ترین آن‌ها در هاوایی قرار گرفته است. فعالیت این آتشفشان با خروج بخار، خاکستر، گازهای سمی یا گدازه نشان داده می‌شود. گفته می‌شود که این آتشفشان بعد از به‌وجود آمدن شکافی روی بدنه‌اش، فعالیت خود را آغاز کرده و مواد مذاب را تا ارتفاع 19 متری به هوا پرتاب کرده است.

خواندنی های علمی و دانستنی های جالب

چرا زمین نیروی جاذبه دارد؟

یکی دیگر از موضوعات علمی و دانستنی در جهان مربوط به جاذبه زمین است. درک کردن این موضوع که ماهیت نیروی جاذبه چیست؟ کار آسانی نبوده و برای فهمیدن آن باید مدت زیادی را به تفکر عمیق پرداخت؛ اما در این قسمت به ارائه توضیحاتی مختصر و مفید در این باره پرداخته‌ایم. فرض کنید دو نفر با نام‌های a و b از دو طرف به یک جسم نیروهای برابری را وارد می‌کنند. در این حالت به‌دلیل برابر بودن نیروها جسم ثابت می‌ماند و حرکت نمی‌کند. حال اگر یکی از این دو نفر (مثلا فرد b) به جسم مورد نظر نیرو وارد نکند و فقط فرد a به وارد کردن نیرو ادامه دهد، جسم به حرکت درمی‌آید.

نیروی جاذبه هم دقیقا همین کار را انجام می‌دهد؛ درحقیقت، نیروی جاذبه به اجسام نیرو وارد نمی‌کند، بلکه یک نیرو از بی‌نهایت، نیرویی که به جسم وارد می‌شود را از بین برده و همین امر باعث می‌شود که جسم به سوی زمین یا دیگر سیارات جذب شود. نیروی جاذبه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چرا که اگر زمین فاقد این نیرو بود، اجزاء زمین بر سطح آن قرار نمی‌گرفتند و مشکلات زیادی برای زندگی روزمره انسان پیش می‌آمد.

شرایط تشکیل سنگواره یا فسیل

به‌عنوان یکی دیگر از مسائل علمی و دانستنی در جهان، می‌توان به فرایند تشکیل فسیل اشاره کرد. برای تشکیل سنگواره یا فسیل لازم است که بقایا و آثار موجودات زنده به‌سرعت قبل از آن‌که عوامل محیطی مانند حمله موجودات جسدخوار، به‌هم‌خوردگی توسط امواج دریا، سائیدگی، هوازدگی و … باعث تخریب آن‌ها شود، در زیر رسوبات دفن شوند.

حفظ شدن از طریق قرار گرفتن در یخچال‌های طبیعی هم به‌نوبه خود مملو از شگفتی است. در دوره‌های یخچالی و حتی تحت‌تاثیر تغییر شرایط آب و هوایی و سرد شدن محیط، موجوداتی که فاقد توانایی تطابق با شرایط جدید بودند، نابود و حتی گاهی در یخ‌ها مدفون شده‌اند؛ مانند اجساد کامل ماموت‌های دوره پلیستوسن که درنتیجه یخبندان به‌صورت کامل با گوشت، پوست و محتویات درون معده‌هایشان باقی مانده‌اند.

خواندنی های علمی و دانستنی های جالب

ستاره‌ای که هسته‌ای از الماس دارد

با فاصله 50 سال نوری از زمین، ستاره‌ای وجود دارد که نام آن ستاره لوسی بوده و هسته آن به الماس تبدیل شده است. هسته این ستاره بزرگ‌ترین الماس در کهکشان راه شیری به‌حساب می‌آید. وزن این الماس برابر با 10 میلیارد تریلیون تریلیون قیراط است که حتی تصور آن نیز برای بشر دشوار و حیرت‌انگیز خواهد بود. این در حالی است که وزن سنگین‌ترین الماس روی کره زمین معادل 500 قیراط است.

ستاره نوترونی چیست؟

ستاره‌های نوترونی یکی دیگر از موارد علمی و دانستنی در جهان هستی به‌شمار می‌روند. این ستاره‌ها چگالی بسیار بالایی دارند؛ به این صورت که قطر آن‌ها تقریبا برابر با 20 کیلومتر و جرم آن‌ها معادل 1.5 برابر جرم خورشید است؛ به‌همین دلیل، یک قاشق چایخوری از این ستاره‌ روی زمین وزنی تقریبا برابر با 100 میلیون تن خواهد داشت.

ستاره‌های نوترونی با سرعتی بسیار بالا حول محور خود گردش می‌کنند. این سرعت معادل 700 مرتبه چرخش در ثانیه بوده و به‌شدت شگفت‌انگیز است. این ستاره‌ها عظمت بسیار بالایی داشته و نیروی جاذبه قدرتمندی را از خود نشان می‌دهند؛ به این صورت که سیاه‌چاله‌ها به‌عنوان تنها اجرام چگال‌تر و متراکم‌تر از ستاره‌های نوترونی شناخته می‌شوند.

بهترین مرجع برای آگاهی از مطالب علمی و دانستنی

در این مطلب، تعدادی از جذاب‌ترین دانستنی‌ها در جهان هستی را مورد بررسی قرار داده و در مورد آن‌ها اطلاعات ارزشمندی ارائه دادیم. جهان ما مملو از شگفتی‌هایی است که کسب آگاهی از آن‌ها برای هر انسانی لذت‌بخش بوده و دریچه‌های تازه‌ای از آگاهی را به روی افراد باز می‌کند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که به کشف رازهای آفرینش علاقه دارید، مراجعه به وب‌سایت آسمونی را فراموش نکنید. این سایت از طریق گردآوری و ارائه دانستنی‌های شگفت‌انگیز از سراسر جهان، توجه کاربران را به خود جلب کرده و محبوبیت بسیار بالایی به‌دست آورده است.