رپورتاژ آگهی


فرقی نمی‌کند که خانم هستید یا آقا، به هر حال همه انسان‌ها به دنبال زیبایی هستند. سلامت مو و زیبایی آن در زیبایی کلی شخص بسیار تاثیرگذار است. به همین دلیل با مشاهده خودتان در آینه و دیدن چند جای خالی روی سرتان خیلی نگران می‌شوید. ریزش مو یکی از دغدغه‌های آقایان و خانم‌ها در هر سن و سالی است. اما الگوی این ریزش مو و علت آن متفاوت است. کاشت مو و جایگزینی موهای جدید با موهای ریخته شده، تنها راه‌حل اصلی این مشکل به حساب می‌آید. اما سوال اینجاست که برای کاشت مو روش جراحی خوب است یا بدون جراحی؟ در این مطلب همراه ما باشید تا با بررسی هر یک از این روش‌ها به سوال شما پاسخ دهیم.

کاشت مو

کاشت مو با روش جراحی

فولیکول‌های سالم که پشت سر بیمار قرار دارند، اساس کار کاشت مو با روش جراحی هستند. یعنی پزشک به اندازه یک نوار 6 تا 10 اینچی از بانک موی فرد یا همان فولیکول‌های سالم جدا می‌کند. این نوار با نام فلپ شناخته می‌شود که تیم کات یا جداسازی واحدهای فولیکولار مو این کار را انجام دهد. یعنی با میکروسکوپ، واحدهای فولیکولی مو را تشخیص داده و جدا می‌کنند. برداشت فلپ از بانک مو به عنوان روش جراحی یا FUT شناخته شده که باید توسط یک پزشک متخصص انجام شود. در صورت برداشتن این نوار 6 تا 10 اینچی از فولیکول‌های موی بیمار، هیچ اثری از جای زخم یا اسکار باقی نمی‌ماند.

مراحل کاشت مو با روش جراحی

این یک فرایند چند مرحله‌ای است. یعنی از قبل عمل و مشاوره‌های لازم تا مراقبت‌های بعد از آن طی چند مرحله انجام می‌شود. این پروسه ممکن است بین 6 تا 9 ساعت زمان ببرد. اگر می‌خواهید بدانید که برای کاشت مو روش جراحی خوب است یا بدون جراحی باید با روند هر یک از این روش‌ها آشنا شوید. در این قسمت کاشت مو با روش جراحی را مرحله به مرحله بررسی می‌کنیم.

آماده شدن برای عمل کاشت مو

قبل از هر کاری باید آمادگی‌های لازم انجام شود. یعنی در روش FUT یا کاشت مو با جراحی، پزشک ابتدا نوع ریزش موها، الگوی ریزش مو و دلیل آن را بررسی می‌کند. همچنین از شما سوالاتی درباره سوابق پزشکی‌تان می‌پرسد. در این صورت می‌تواند تصمیم بگیرد که با کدام روش، کاشت مو را برای شما انجام دهد.

استخراج گرافت مو و نگهداری از آن‌ها

هر قسمت از موهای شما که ریزش نداشته باشد، بهترین محل بانک مو محسوب می‌شود. یعنی بهترین محل برای استخراج گرافت مو است. بیش‌تر پزشکان موهای پشت سر بیمار را به عنوان بانک مو در نظر می‌گیرند. در هر صورت یک جراح ماهر از ابزارهای ویژه‌ای برای استخراج گرافت مو کمک می‌گیرد تا آسیبی به بافت‌ها وارد نشود. اکنون این گرافت‌ها را در محلول خاصی نگهداری می‌کنند.

کاشت گرافت‌ها

اکنون نوبت آن است که گرافت‌های استخراج شده در نواحی مورد نظر کاشته شوند. پزشک می‌تواند از ابزارهای ویژه و اتوماتیک برای کاشت گرافت‌های مو استفاده کند. پزشک کانال‌هایی روی پوست سر به وجود می‌آورد و بعد کاشت مو را انجام می‌دهد.

مراقبت‌های بعد از کاشت مو

بعد از کاشت مو با روش جراحی باید مراقبت‌های لازم را انجام دهید. برای مثال از فشار آمدن به ناحیه کاشت جلوگیری کنید. محل کاشت موها را به خوبی شستشو دهید. همچنین اجازه ندهید که عوامل آسیب زا به این گرافت‌های کاشته شده آسیبی برسانند. در واقع هر چه مراجعه کننده بهتر از موهای کاشته شده مراقبت کند، گرافت‌ها نیز بهتر رشد می‌کنند.

کاشت مو

انواع روش‌های کاشت مو با جراحی

کاشت مو با روش جراحی با قدیمی و جدیدترین متدها اجرا می‌شود. یعنی این روزها از روش‌های جدیدی برای جراحی استفاده می‌کنند که شامل FIT، DHI و… است. در روش DHI جراح کاشت گرافت مو را با دستگاه اتوماتیک انجام می‌دهد. به همین دلیل نیازی به باز کردن کانال‌هایی روی سر نیست و پوست سر کم‌تر آسیب می‌بیند. در روش FIT تعدادی زخم کوچک و دایره‌ای به جا می‌ماند و نسبت به روش FUT حالت تهاجمی کم‌تری دارد. در روش FUT بعد از جراحی، یک زخم نواری باقی می‌ماند. روش BHT نیز روش دیگری برای کاشت مو با جراحی است که مانند FIT انجام می‌شود، با این تفاوت که فولیکول‌های مو را از موهای روی سینه یا ریش برمی‌دارند. یعنی فولیکول‌های مو از نواحی دیگری به جز سر برداشته می‌شوند.

کاشت مو بدون جراحی و انواع آن

با توجه به اینکه پوست سر بیمار طی جراحی برش داده می‌شود و ممکن است عوارض دیگری هم برای بیمار داشته باشد، روش‌های جدید جراحی روی کار آمدند. ولی این روزها با پیشرفت تکنولوژی حتی کاشت مو بدون جراحی هم ممکن شده است. یعنی شما بدون هیچ‌گونه آسیبی به پوست سر و جراحی می‌توانید موهایی زیبا داشته باشید.

کاشت مو به روش SUT

SUT نام روش دیگری برای کاشت مو بدون جراحی است که تقریبا به FIT شباهت دارد. در این روش به جای پانچ دستی از میکروموتورهایی اتوماتیک استفاده می‌شود. این روش نسبت به FIT سریع‌تر است و هیچ جای زخمی روی سر شما به جا نمی‌گذارد.

کاشت مو به روش PRP

پی آر پی نام روش دیگری برای کاشت مو بدون جراحی است. در این روش از شما خون می‌گیرند و پلاسمای آن را با دستگاه سانتریفیوژ جدا می‌کنند. سپس پلاسمای جداسازی شده را به ناحیه‌ای که دچار ریزش مو شده تزریق می‌کنند. این تزریق به مدت دو سال و هر سه یا چهار ماه یکبار انجام می‌شود. این پلاسما به پلاکت‌ها اجازه حرکت می‌دهد و با ورود پلاکت‌ها به ناحیه‌ای که موها ریزش داشتند، ترکیباتی را آزاد و رشد موها را تحریک می‌کنند. به جز تمام این روش‌ها، روش‌های دیگری مانند داشتن رژیم غذایی سالم، داروها و روغن تراپی هم می‌تواند به کاشت مو با روش بدون جراحی کمک کند.

کاشت مو

کاشت مو با جراحی یا بدون جراحی کدام یک بهتر است؟

احتمالا به پاسخ سوال خود یعنی برای کاشت مو روش جراحی خوب است یا بدون جراحی رسیدید. اگر هنوز هم نمی‌دانید کدام یک را انتخاب کنید، بار دیگر همین مطلب را با دقت بخوانید. روش‌های مختلف جراحی و غیرجراحی برای بیماران وجود دارند که انجام هر کدام باید توسط یک متخصص انجام شود. همچنین روش جراحی شامل روش‌های جدیدی هم می‌شود. به طور کلی پزشکان ترکیبی از این دو روش را پیشنهاد می‌دهند. اما اگر شما هم از تیغ جراحی ترس دارید یا نمی‌خواهید پوست سر آسیب زیادی ببیند، از روش‌های بدون جراحی مانند SUT، مزوتراپی، PRP و… استفاده کنید. برخی روش‌های جدید جراحی مانند FIT نیز گزینه مناسبی هستند.