رپورتاژ آگهی


عوارض داروهای بعد از کاشت مو چیست؟

ریزش مو همواره بسیاری از مردم جهان را در تمام سنین درگیر خود می‌کند. از گذشته تاکنون روش‌های متعددی برای مقابله با این مشکل به وجود آمده است. به‌روزترین راه برای درمان ریزش مو کاشت مو است. کاشت مو بهترین و موثرترین روش درمانی کلینیکال برای جلوگیری از ریزش مو و رفع طاسی سر است. این روش نتیجه‌ای طبیعی به همراه دارد و باعث افزایش جذابیت چهره فرد می‌شود. کاشت مو ممکن است عوارضی داشته باشد که البته با دارو کاملا قابل کنترل است. همچنین در بعضی از افراد ممکن است ریزش مو بعد از کاشت مو نیز ادامه داشته باشد. در این صورت پزشک داروهایی را برای فرد تجویز می‌کند تا علاوه بر بهبود سریع‌تر پوست سر در دوران نقاهت به تقویت آن هم بپردازد. با ما همراه باشید تا عوارض داروهای بعد از کاشت مو را بررسی کنیم.

بعد از کاشت مو چه داروهایی باید مصرف شود؟

برای رسیدن به نتایج بهتر و بهبود عوارض ناشی از کاشت مو باید داروهایی مصرف کنید. کاشت مو به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هرکدام از این روش‌ها عوارض خاص خود را دارند. بنابراین پزشک باتوجه به روش کاشت مو و شرایط جسمانی شما، داروهایی تجویز می‌کند. ابتدا بهتر است با انواع روش‌های کاشت مو آشنا شوید. بهترین روش های کاشت مو به نقل یک سایت معتبر عبارتند از:

عمل کاشت مو به روش FIT نیاز به جراحی ندارد و در آن واحد‌های فولیکول مو به صورت جداگانه از بانک مو استخراج شده و به ناحیه دریافت کننده، منتقل می‌شود.

کاشت مو به روش FUE هم بدون عمل جراحی است. در این تکنیک، قسمتی از بانک مو تراشیده شده و سپس رشته‌های مو به صورت برش‌های دایره‌ای جداگانه بریده و به قسمت دریافت کننده پیوند داده می‌شود.

SUT روش جدیدی است که در آن تمام مراحل کاشت مو با استفاده از دستگاه‌های اتوماتیک و به صورت خودکار و تحت نظارت کامل پزشک انجام می‌شود.

عوارض داروهای بعد از کاشت مو چیست؟

داروهای بعد از کاشت مو که معمولا برای تسکین درد، رفع عوارض و تقویت موها توسط پزشک تجویز می‌شوند، ممکن است عوارضی داشته باشند. در ادامه به بررسی عوارض هرکدام از داروهای بعد از کاشت مو می‌پردازیم.

عوارض ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل یکی از معروف‌ترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو است. این محلول به صورت موضعی روی پوست سر استعمال می‌شود. ماینوکسیدیل عوارض بسیار کمی دارد، اما برای بعضی از افراد ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد. از جمله عوارض ماینوکسیدیل می‌توان به خارش و التهاب، شوره سر، ایجاد حساسیت‌های پوستی و نازک شدن پوست سر اشاره کرد.

عوارض فیناستراید

فیناستراید دارویی موثر برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه است. بنابراین این دارو برای درمان ریزش مو در زنان و کودکان موثر نیست. عوارض فیناستراید طبق سایت rxlist عبارت‌اند از:

  • ناتوانی جنسی
  • از دست داده علاقه به رابطه جنسی
  • مشکل در ارگاسم
  • انزال غیرطبیعی
  • تورم در دست‌ها و پاها
  • تورم یا حساسیت در پستان‌ها
  • سرگیجه
  • ضعف
  • سردرد
  • آبریزش بینی
  • ضایعات پوستی

عوارض جانبی جنسی فیناستراید ممکن است تا مدت‌ها بعد از قطع دارو ادامه داشته باشد. همچنین این دارو با بعضی از داروها تداخل دارد. بنابراین قبل از مصرف حتما باید پزشک را از تمام داروهایی که مصرف می‌کنید، آگاه کنید.

فیناستراید همچنین ممکن است باعث بروز واکنش‌های آلرژیک مانند کهیر، مشکلات تنفسی، تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو شود که در این صورت باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

عوارض داروهای بعد از کاشت مو چیست؟

عوارض آنتی بیوتیک ها

عفونت در تمام عمل‌های جراحی از جمله کاشت مو امری محتمل است. از همین رو، پزشک جراح بعد از اتمام کاشت مو برای جلوگیری از ایجاد عفونت یا کاهش آن، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. مصرف آنتی‌بوتیک ممکن است باعث به وجود آمدن مشکلات گوارشی، عفونت‌های قارچی، حساس شدن به نور، بروز واکنش‌های آلرژیک و… شوند. همچنین آنتی‌بیوتیک‌ها با بعضی از داروها ممکن است تداخل داشته باشند.

عوارض مسکن ها

حین انجام کاشت مو پزشک از بی‌حس‌کننده‌های موضعی استفاده می‌کند. با از بین رفتن اثر بی‌حسی ممکن است دردهای خفیفی به سراغ شما بیاید. برای رفع این دردها پزشک مسکن‌هایی برایتان تجویز می‌کند. درست است که مسکن‌ها از شناخته‌شده‌ترین داروها هستند، اما مصرف رایج آن‌ها دلیل بر این نیست که عوارض خاصی ندارند. این داروها ممکن است باعث به وجود آمدن مشکلات گوارشی و حتی بیماری‌های قلبی-عروقی شوند.

عوارض داروهای التهابی

التهاب سر و صورت از عوارض شایع کاشت مو است. برای بهبود این مشکل پزشک داروهای ضدالتهابی برای شما تجویز می‌کند. مصرف این داروها در بعضی از افراد ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی مانند زخم معده یا آسیب‌های کلیوی شود. همچنین این داروها ممکن است با داروهایی مانند ایبوپروفن تداخل داشته باشند. بنابراین تنها در صورت تجویز پزشک آن‌ها را مصرف کنید.

بهترین داروی تقویتی بعد از کاشت مو چیست؟

مصرف داروهای تقویتی مانند ویتامین‌ها و مکمل‌ها اهمیت زیادی در رشد موها بعد از کاشت مو دارد. به نقل از کلینیک صدف بهترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو عبارتند از:

ویتامین A از به وجود آمدن شوره سر جلوگیری می‌کند. به علاوه ویتامین A با تولید سبوم باعث رشد بهتر موها می‌شود.

ویتامین C در بهبود سریعتر زخم‌ها بعد از عمل بسیار موثر است به علاوه میزان کلاژن سازی را بالا می‌برد.

اهمیت و نقش ویتامین E در سلامت پوست و مو بر کسی پوشیده نیست. این ویتامین باعث خون رسانی بهتر به موها می‌شود.

ویتامین B یکی از ویتامین‌های ضروری برای رشد و سلامت موها است که باید استفاده شود.

روی یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده مو است و در تغذیه و رشد مو تاثیر زیادی دارد به همین دلیل بعد از کاشت مو باید استفاده شود.

اگر فردی دچار کم خونی باشد مصرف قرص آهن برای او ضروری است تا خون رسانی برای رشد موها بهتر انجام شود.

زینک برای سلامت پوست و سلامت و رشد بهتر موها و ناخن‌ها مکمل مهمی است. این مکمل را تا زمانی که پزشک تجویز کرده باید مصرف کرد.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی داروهای بعد از کاشت مو و عوارض آن‌ها پرداختیم. مصرف دارو همواره باید تحت نظر پزشک و به تجویز او باشد. بنابراین از مصرف خودسرانه هرگونه دارویی بعد از کاشت مو بپرهیزید.