آیا ارتودنسی موجب لق شدن دندان می‌شود؟

حس لق شدن دندان در ارتودنسی برخی افراد که ارتودنسی ثابت انجام می‌دهند ، ایجاد می‌شود. شاید تصور کنید لق شدن دندان یکی از معایب و مشکلات بعد از ارتودنسی می‌باشدو این سوال برایتان پیش آید که آیا دندان لق شده بعد از ارتودنسی درمان دارد ؟

لق شدن دندان  در ارتودنسی

شل شدن یا لق شدن دندان پس از نصب براکت های  ارتودنسی برای دسته ایی از افراد به شدت احساس می‌شود. برایشان سؤال می شود آیا امکان افتادن دندان وجود دارد؟

به دلیل فشار نیرویی که براکت های ارتودنسی به دندان‌ها وارد می‌کنند ، دندان تحت تأثیر این نیرو برای حرکت کردن و صاف شدن کمی در جای خود لق می‌شود. این نیرو از طریق براکت های ارتودنسی به تاج دندان , ریشه دندان وارد می‌شود تا بتواند در استخوان فک جابه‌جا شود. این میزان لق شدن دندان در ارتودنسی بسیار جزئی و طبیعی می‌باشد و آن قدر شدید نیست که منجر به افتادن دندان شود.

اگر احساس می‌کنید دندانتان بیش‌ازاندازه شل شده‌اند و در آستانه افتادن هستند به متخصص ارتودنسی خود مراجعه فرمایید. تا تمهیدات لازم را انجام دهند.

آیا ارتودنسی موجب لق شدن دندان می‌شود؟

دلایل لق شدن دندان حین ارتودنسی

متخصص ارتودنسی برای رفع ناهنجاری‌های فکی و دندانی از ارتودنسی بدون جراحی فک و یا ارتودنسی همراه با جراحی فک استفاده می‌کند. در روزهای اول ارتودنسی به دلیل آنکه فرد براکت های ارتودنسی عادت ندارد احساس بسیار ناخوشایندی مانند لق شدن دندان و یا درد خواهد داشت . برخی از دلایل لق شدن دندان در ارتودنسی عبارت‌اند از:

فشار و نیروی بریس های ارتودنسی

در ارتودنسی ثابت و ارتودنسی لینگوال نیروی ناشی از ارتودنسی موجب می‌شود دندان‌ها به موقعیت صحیح خود در فک هدایت شوند. لق شدن دندان‌ها در حین ارتودنسی طبیعی بوده و پس از اتمام دوره درمان حس لق شدن دندان به‌طور کامل از بین می‌رود.

در افرادی که نامرتبی و ازدحام دندان‌هایشان بسیار شدید است از مینی اسکرو ارتودنسی استفاده می‌کنند تا نیروی متمرکزتری به دندان‌ها وارد شود. این افراد ممکن است احساس لق شدگی بیشتری را احساس کنند.

بیماری‌های لثه ایی

التهاب و بیماری‌های لثه ایی اگر به موقع درمان نشوند، منجر به تحلیل لثه و لق شدن دندان در ارتودنسی می‌شوند. حتماً قبل از شروع درمان ارتودنسی، پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه را به طور کامل درمان کنید تا اختلالی درروند درمان ارتودنسی به وجود نیاید. یکی از دلایل ابتلا به التهاب لثه حین ارتودنسی رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی دهان و دندان می‌باشد. یکی از اثرات سیگار کشیدن در حین درمان ارتودنسی، تشدید بیماری‌های لثه می‌باشد. با جلوگیری از بیماری‌های لثه، استحکام رباط‌های پریودنتال دندان حفظ می‌شود.

بیماری های پریودنتال (بیماری لثه ای) در بزرگسالان بیشتر از کودکان شایع است .این بیماری در افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که به‌طور مرتب فشار زیادی را تجربه می‌کنند و کسانی که از تنباکو استفاده می‌کنند، رایج‌تر است.یکی از علت های بیماری پریودنتال دیر افتادن دندان های شیری و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است .

آیا ارتودنسی موجب لق شدن دندان می‌شود؟

اگر علائم زیر در لثه‌های خود مشاهده کردید برای بررسی وضعیت سلامت لثه‌ها یتان به دندان‌پزشک خود مراجعه فرمایید:

  • خونریزی لثه
  • تورم لثه
  • تحلیل لثه اطراف دندان
  • قرمزی و تغییر رنگ لثه

عادت به دندان قروچه

فشاری که ناشی از دندان قروچه بر دندانهای ارتودنسی شدن وارد می‌کند باعث شده احساس لق شدن دندان در ارتودنسی را افزایش دهد. دندان قروچه علاوه بر آنکه به ساییده شدن تاج دندان منجر می‌شود باعث تحلیل استخوان فک در آن ناحیه نیز می‌شود.

اقدامات لازم برای پیشگیری از شل شدن دندان در حین ارتودنسی

انجام توصیه‌های زیر به پیشگیری از لق شدن دندان‌ها در حین ارتودنسی کمک می‌کند خصوصا اگر ارتودنسی برای کودکان انجام می شود

  • از غذاهای نرم که مناسب دوران ارتودنسی هستند استفاده کنید تا فشار به دندان‌ها وارد نشود. برای کسب اطلاعات بیشتر درزمینهٔ رژیم غذایی در ارتودنسی مقاله (در دوران ارتودنسی چه بخوریم ؟ ) را مطالعه فرمایید.
  • برای جلوگیری از ضربه دیدن دندانهای ارتودنسی شدن از یک محافظ دهان در هنگام ورزش استفاده کنید.
  • برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های لثه به بهداشت دهان و دندان‌هایتان را به‌خوبی رعایت کنید .
  • برای تمیز کردن صحیح با براکت ارتودنسی از مسواک مخصوص ارتودنسی استفاده کنید.
  • از مواد غذایی مفید استفاده کنید که موجب تقویت سیستم ایمنی و تراکم استخوان شما شود.
  • برای حفظ سلامت دندان‌ها و لثه از استعمال دخانیات و سیگار پرهیز کنید.
  • عادت به دندان قروچه خود را ترک کنید.

آیا پس از برداشتن ارتودنسی دندان لق شده سفت می شود؟

احساس لق شدن دندان در حین درمان ارتودنسی کاملا طبیعی بوده و این امر مربوط به حرکت دندان‌ها برای صاف و مرتب شدن آن‌ها هست و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست. در پایان دوره ارتودنسی دندان در موقعیت جدید باید کاملاً تثبیت شده باشد و استخوان فک به طور کامل دور آن را فرا گرفته باشد. پس از اتمام ارتودنسی و برداشتن بریس های ارتودنسی دیگر هیچ‌گونه احساس لق بودن دندان ناشی از درمان ارتودنسی نخواهید داشت.

تا چند ماه پس از برداشتن براکت های ارتودنسی از نگهدارندِ استفاده کنید تا دندان‌ها در محل جدید خود کاملاً تثبیت شوند.

حس لق شدن و شل شدن دندان در ارتودنسی که برخی از افراد تجربه می‌کنند به دلیل تغییر موقعیت دندان در فک در حین دوره درمان ارتودنسی می‌باشد. این حس شل شدن دندان محدود به دوره درمان ارتودنسی می‌باشد و که ناشی از فشار براکت های ارتودنسی است. در صورتی که این فشار بیش از اندازه بوده وباعث ایجاد درد شدید می‌شود به متخصص خود اطلاع دهید تا  معاینات لازم را انجام دهد.

دکتر محمدعلی ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان

دکتر محمدعلی ناصری از پزشکان خوب ارتودنسی در اصفهان خدماتی مانند ارتودنسی زیبایی را در مطب خود انجام می‌دهند و اگر قصد اصلاح طرح لبخند با ارتودنسی را دارید می‌توانید برای رزرو یک نوبت معاینه به مطب دکتر محمد ناصری به شماره  09130211313  تماس بگیرید.

  • انجام ارتودنسی تخصصی در أصفهان با قیمت های مناسب (قیمت ارتودنسی)
  • خدمات ارتودنسی برای کودکان از جمله ارتودنسی پیشگری (ارتودنسی کودکان)
  • انواع خدمات تخصصی ارتودنسی در اصفهان (ارتودنسی شفاف، ارتودنسی لینگوال،‌ ارتودنسی متحرک، ارتودنسی ثابت و …)