درد ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چقدر درد دارد و آیا درد کاشت ایمپلنت زیاد است؟ چطور می توانیم درد ایمپلنت را کاهش دهیم؟ اگر می خواهید ایمپلنت بکارید و نمی دانید که تا چه حدی درد دارد در این مطلب همراه ما باشید تا به پاسخ سوالات خود برسید.

آیا درد ایمپلنت زیاد است و چطور درمان می شود؟

ایمپلنت دندان، پیچی از جنس تیتانیوم است که به جای ریشه دندان روی فک توسط داندانپزشک قرار می گیرد و یک پروتز یا دندان مصنوعی در آخر بر روی این پیچ قرار داده می شود، از همه مهمتر این است که با سلول های بدن سازگار است.

ایمپلنت از نظر زیبایی هم مانند دندان های طبیعی است و ظاهر آن با دندان طبیعی هیچ تفاوتی ندارد و همان کار دندان طبیعی را انجام می دهد.

به جرات می‌توان گفت که بهترین جایگزین برای دندان‌های فاسد و خراب شده می‌باشد، همچنین ایمپلنت از دو جز فیکسچر و اباتمنت ساخته شده است.

روش کار به اینصورت است که  به جای دندان طبیعی اول فیکسچر در درون فک گذاشته می‌شود و بعد از آن یک اباتمنت همراه با روکش ساخته شده روی آن قرار می‌گیرد. بهتر است بدانیم که کاشت دندان از فرسایش استخوان‌ها جلوگیری می‌کند.

یکی از سوال‌هایی که برای اکثر بیماران پیش می‌آید این است که آیا ایمپلنت دندان دردناک است؟ ویا اینکه درد ایمپلنت چند روزه؟

برای پاسخ به این سوال‌ها بهتر است بدانیم که در هنگام ایمپلنت دندان کمی درد جزیی را خواهید داشت، که این درد طبیعی است و ممکنه تا ده روز طول بکشه، که برای کاهش این درد جزیی می‌توان از قرص‌های ایبوپروفن و مسکن استفاده کرد.

و در صورت داشتن درد شدید ایمپلنت  باید طبق نظر پزشک مسکن‌های قوی‌تری را مصرف کنید. طبق نظرات درباره ایمپلنت می‌توان نتیجه گرفت که این روش بهترین روش برای درمان و زیبا سازی دندان‌های بیماران می‌باشد.

درد ایمپلنت دندان

معایب ایمپلنت

کاشت ایمپلنت دندان نیز ممکن است معایب و مشکلاتی را داشته باشد که از این رو می‌توانیم به  هزینه بالای آن اشاره کرد، یکی دیگر از مشکلات آن  این است که توسط بیمه دندانپزشکی پوشش داده نمی‌شود.

همچنین بخاطر اینکه در بعضی مواقع به جراحی نیاز دارد خطراتی را ممکن است به دنبال داشته باشد، که ممکن است باعث عفونت، خونریزی طولانی مدت و آسیب رساندن به بقیه دندان‌ها، تاخیردر بهبود استخوان و شکستگی فک شود.

و از طرف دیگر بخاطر پیچیدگی ها ، بیشتر حس میشه با ایمپلنت کردن دندان دچار درد ایمپلنت دندان می شویم.

 

مراقبت‌‎های  بعد از ایمپلنت دندان

بهتر است بعد از درمان ایمپلنت مقداری یخ را به مدت 5 تا 10 دقیقه  روی قسمت مورد نظر قرار دهید، و نزدیک 10 دقیقه استراحت کنید و دوباره این کار را تا 3 ساعت تکرار کنید.

برای بهتر شدن درد ایمپلنت دندان از قرص‌های مسکن طبق تجویز دندانپزشک استفاده کنید.

و به مدت سه شب زودتر از بقیه‌ی شب‌ها به رختخواب بروید و سعی کنید نسبت به بقیه شب‌ها زودتر بخوابید، همچنین در موقع استراحت سعی کنید از چند بالشت استفاده کنید جوری که سرتان بالا باشد.

ورم ایمپلنت یک امر طبیعی است، ولی اگر ورم‌های زیادی در قسمت عمل شده به وجود آمد بهتر است در اسرع وقت به نزد پزشک معالج خودتون بروید و از او کمک بخواهید.

در مورد درد ایمپلنت دندان نیز همینطور ، درد آزار دهنده حتما باید پیگیری شود.

همچنین حتی‌الامکان سعی کنید از انجام ورزش بعد از ایمپلنت دندان تا زمانی که دکتر معالج تشخیص نداده است خودداری کنید و از ورزش‌های سنگین برای یک مدت کوتاهی دوری کنید.

در مورد نگهداری و افزایش طول عمر ایمپلنت از دکتر متخصص مشاوره بگیرید.

درد ایمپلنت دندان

بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟

بعد از عمل تا دو ساعت سعی کنید هیچ ماده غذایی را نخورید. همچنین بهتر است تا چند روز از سوپ، خوراکی‌های نرم و سرد استفاده کنید.

برای قطع کردن جریان خونریزی بهتر است یک قطعه گاز را در قسمت جراحی شده بگذارید تا خونریزی آن قطع شود، نکته‌ی دیگری که حتما باید به اون توجه کنیم این است که به هیچ وجه نباید تا 48 ساعت بعد از ایمپلنت سیگار بکشید، چون در غیر اینصورت آسیب‌های خطرناکی به قسمت عمل شده وارد می‌شود و ممکن است محل جراحی دیرتر بهبود پیدا کند.

همچنین حتی‌الامکان سعی کنید هر روز 2 تا 3 لیتر شیر، آب پرتقال و آب مصرف کنید، چون مصرف این مایعات  باعث بهبود و خوب شدن زخم شما می‌شود.

همچنین بعد از جراحی باید تا اونجایی که امکان داره سعی کنید از تف کردن و مکیدن مایعات با نی خودداری کنید و به هیچ وجه دهان خودتون را شستشو ندهید.

کشیدن بخیه ایمپلنت

بهتره در هفته اول بعد از کشیدن بخیه‌ها به هیچ وجه از نخ دندان استفاده نکنید. و به جای آن از مسواک مخصوص بین دندانی استفاده کنید.

تا یک شبانه روز اصلا لازم نیست مسواک بزنید، کافی است در این مدت از دهانشویه استفاده کنید. همچنین در روزهای اول بعد از کشیدن بخیه از غذاهای نرم استفاده کنید چون اینجوری دیگه لثه‌های شما زخمی نمی‌شود.

و به فک شما فشاری وارد نمی‌شود در ضمن هرچه مواد غذایی با زخم‌های شما در تماس باشند زخمتان به زودی خوب می‌شود و التیام پیدا می‌کند.

نکته قابل توجه این است که خیلی از بخیه‌ها ابریشمی و سیاه هستند و عموما تا ده روز از بین می‌روند و به هیچ وجه باعث عفونت دهان و دندان‌های شما نمی‌شوند.

آیا ایمپلنت عوارض دارد؟

بیشتر ایمپلنت‌ها بدون جراحی و یا همزمان با خارج کردن ریشه‌های خراب و فرسوده نصب می‌شوند.

اما زمانی که استخوان‌ها در طول زمان آب می‌شوند و نیاز به تزریق یا پیوند استخوان داشته باشند نصب ایمپلنت همراه با جراحی انجام می‌شود. در واقع عوارض مربوط به کاشت ایمپلنت در حد کشیدن دندان می‌باشد.

و با مراقبت‌های بعد از عمل می‌توانید از ورم و کبودی پس از آن جلوگیری کنید. در واقع بعد از عمل ایمپلنت دندان شما می‌توانید همه‌ی فعالیت‌های روزمره خود را انجام بدهید.

همچنین بهتر است بدانیم که ایمپلنت دندان بدون جراحی یک نوع کاشت دندان بدون عمل جراحی است، که به فلپ لس معروف می‌باشد.

این روش در صورتی که وضع استخوان در نمای رادیو گرافی مناسب و بدون مشکل باشد و به پیوند استخوان نیازی نداشته باشد قابل استفاده و کاربردی است.

که در این روش نیازی به برش ناحیه مورد نظر نیست و ورم بعد از عمل به نسبت کمتر از ایمپلنت با جراحی می‌باشد.

راه‌‌های کاهش درد ایمپلنت دندان

بهتر است بدانیم که کاشت ایمپلنت دندان از طریق یک جراحی مختصری انجام می‌شود، چون در این جراحی بافت لثه پاره می‌شود و دوباره پیوند داده می‌شود، قطعا انجام آن برای بیمار دردناک و سخت خواهد بود.

امروزه خیلی از پزشکان از روش‌هایی برای کاهش درد ایمپلنت دندان استفاده می‌کنند، برای مثال از یکسری داروهای آرامبخش برای کاهش درد ایمپلنت دندان استفاده می‌کنند، یا از بی حسی در هنگام عمل استفاده می‌کنند به طوری که بیمار در هنگام عمل هوشیاری خود را نسبتا از دست می‌دهد و درد را تا حد قابل توجهی کمتر حس می‌کند.

در واقع عوامل گوناگونی در کاهش این درد تاثیر دارند که بسته به شرایط جسمی و روحی هر فرد متفاوت می‌باشد. همچنین برای کاهش درد شدید بعد از ایمپلنت طبق نظر پزشک باید از مسکن‌های قوی استفاده کنید.

بهتر است بدانیم که مراحل ایمپلنت دندان برای درست و بازسازی کردن کامل یک یا دو فک تقریبا شامل 9 جلسه است و در کارهای کوچک ممکن به 4 جلسه کاهش پیدا کند.

که این 9 جلسه شامل یک جلسه ویزیت و معاینه دندان‌ها و دهان و بررسی شرایط استخوان و لثه از طرق عکس رادیوگرافی، جلسه دوم مربوط به کشیدن دندان‌های خراب و فاسد می‌شود، بعد از کشیدن دندان‌ها نوبت به بازسازی استخوان‌ها می‌رسد.

بعد از این مرحله دندانپزشک پایه ایمپلنت را نصب می‌کند، و سپس کار قالبگیری را انجام می‌دهد. در جلسه بعد دندانپزشک زاویه دندان‌ها و فک را اندازه‌گیری می‌کند و در نهایت طراحی لبخند را انجام می‌دهد.

و در جلسه‌های پایانی شاسی کار را امتحان و بررسی می‌کند، و روکش‌ها را در محل مناسب قرار می‌دهد.

جالب است بدانیم افرادی که قصد دارند ایمپلنت دندان را انجام بدهند اکثرا این جمله را می‌گویند من از ایمپلنت میترسم و یا اینکه من تجربه ایمپلنت را نداشتم، همچنین یکی از رایج‌ترین سوالاهایی که درمورد ایمپلنت دندان پرسیده می‌شود این است که می‌پرسند، می‌خواهم ایمپلنت کنم، قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟

بهتر است بدانیم که این قیمت بستگی به عوامل مختلفی مانند نوع ایمپلنت، هزینه پزشک معالج و هزینه‌های مربوط به لابراتوار دارد، همچنین در صورتی که نیاز به جراحی داشته باشد هزینه جراحی نیز به قیمت اصلی اضافه می‌شود.

در حالت کلی در صورتی که کاشت ایمپلنت بدون جراحی باشد، قیمت آن معادل دو میلیون و پانصد هزار تا سه میلیون تومان می‌باشد.

به طوری که قیمت جنس‌های کره‌ای حدود دو میلیون و پانصد هزار تومان و قیمت جنس‌های سوئیسی نزدیک به سه میلیون تومان می‌باشد. می‌توان گفت دلیل این تفاوت قیمت  مربوط به کیفیت آنها می‌باشد.