رپورتاژ آگهی


اصل عدم قطعیت هایزنبرگ

ورنر کارل هایزنبرگ فیزیکدانی آلمانی و از پیشگامان اصلی نظریه مکانیک کوانتومی بود. اصل عدم قطعیت او یکی از مشهورترین نظریه‌ها در علم فیزیک است. این اصل به ما می‌گوید که در طبیعت یک ابهام وجود دارد، یک محدودیت اساسی برای آنچه می‌توانیم در مورد رفتار ذرات کوانتومی یعنی کوچکترین مقیاس‌های طبیعت بدانیم. به بیانی دیگر اصل عدم قطعیت سطحی از ابهام را در نظریه کوانتومی گنجانده است. اصل عدم قطعیت هایزنبرگ برای فیزیک کوانتومی بیان می‌کند که هرچه موقعیت برخی از ذرات دقیق‌تر تعیین شود، تکانه آن را کمتر می‌توان شناخت و بالعکس (1927).

اصل هایزنبرگ

ایده ساده ورنر هایزنبرگ به ما می‌گوید که چرا اتم‌ها منفجر نمی‌شوند، چگونه خورشید می‌تواند بتابد و به طور عجیبی، خلاء فضا در واقع خالی نیست. اولین سوالی که به ذهن شما خطور می‌کند این است که اصل هایزنبرگ چه ارتباطی با دنیای کسب و کار و تجارت یا مدیریت دارد؟ در ادامه به توضیح این ارتباط می‌پردازیم.

مغز ما زمانی که به جهان نگاه می‌کند بر اساس یک وضعیت بیولوژیکی غیرقابل اجتناب، توجه و تمرکز خود را در یک قاب محدود می‌کند. نمونه‌هایی از این قاب‌های باریک در زندگی روزمره ما هستند. به عنوان مثال، هر اطلاعاتی که در اخبار وجود ندارد به نظر می رسد وجود ندارد (که مطمئناً نادرست است، اما دستور کار ما را در مورد اینکه در مورد چه چیزی صحبت کنیم تعیین می کند). ما تحت تأثیر روندها و موضوعاتی هستیم که توسط برخی از اینفلوئنسرها روی میز گذاشته شده است. تا جایی که فرد کنار شما می‌تواند موضوع هوشمندانه‌ای را به شما بگوید، اما ما فقط زمانی گوش می دهیم که این موضوع به فرض از طریق انتشارات هاروارد منتشر شود. این دیدگاه ما را محدود می‌کند و باعث می‌شود تا گزینه‌های عملی و خوب دیگر را برای حل همان مشکلات بدون پیش داوری در نظر نگیریم.

توجه داشته باشید که خلاقیت توسط سیستمی که ما برای اندازه‌گیری عملکرد استفاده می‌کنیم چارچوب بندی می شود. این بدان معنا نیست که این‌ها مهم یا هوشمندانه نیستند. این امر فقط به این معنی است که ما جایگزین‌هایی را که ممکن است هم همینطور باشد حذف می‌کنیم. بنابراین با بازگشت به صحبت‌های پیشین در مورد اصل هایزنبرگ و مدیریت کسب و کار، بیایید با هم برخی از موقعیت های تجاری را که در آن‌ها به نوعی پدیده مشابهی را مشاهده می کنیم به عنوان مثال بررسی کنیم:

تعیین هدف

هدف گذاری SMART یک روش کاملاً تلفیقی از مدیریت است. با این حال این موضوع شامل اصل عدم قطعیت هایزنبرگ مرتبط با تنظیم یک چارچوب اندازه گیری است. ابتدا، اکثر کارمندان و مدیران، اهدافی مانند این را در نظر می گیرند: “من در حیطه‌ای کار نمی‌کنم که به اهداف (و پاداش) من تعلق ندارد”. این امر می‌تواند به نوعی برای یک شرکت خطرناک باشد. این موضوع مانع از تفکر متفاوت یا سازگاری با تغییر می‌شود و در چارچوب اهداف سالانه منابع انسانی باقی می ماند.

اصل هایزنبرگ

ما اهدافی را برای بهینه‌سازی شفافیت و مدیریت عادلانه تعیین می‌کنیم، اما این امر باعث کمبود خلاقیت یا توجه در سایر زمینه‌هایی می‌شود که پوشش داده نمی‌شوند. ممکن است استدلال کنید که این تقصیر هدف گذاری بد است و البته تا حدی درست است. با این حال، بیشتر ادبیات و نظرسنجی‌های شناخته‌شده در میان مدیریت ارشد نشان می‌دهد که پیچیدگی به قدری طاقت‌فرسا شده است که نمی‌توانیم مانند چند سال پیش برنامه‌ریزی یا پیش‌بینی کنیم، زیرا متغیرهای خارجی بیش از پیش نوسان دارند. برای مقابله با این نوسانات، ما با روش‌های Agile، Lean یا Canvas براساس نمونه‌سازی و آزمایش سریع کار می‌کنیم تا تأثیرات نوسانات بر کسب و کار را به حداقل برسانیم.

نوروساینس و اصل هایزنبرگ

در ادامه بحث پیرامون اصل هایزنبرگ به این نکته اشاره می‌کنیم که نوروساینس به ما نشان می‌دهد که ذهن خلاق متفاوت عمل می‌کند و برای پرورش آن به چارچوب‌های متفاوتی نیاز دارد. هدف گذاری و ارزیابی ها اغلب نه در پرورش نقاط قوت، بلکه در اشاره به پیش فرض‌ها که کارکنان را به سمت حلقه‌های بازخورد منفی سوق می‌دهد که شکستن آن‌ها دشوار است. بنابراین می‌توان معتقد بود که طرز فکر تعیین هدف باید از این نظر تغییر کند، زیرا ممکن است با تمرکز بر چارچوب از پیش تعیین شده و نه بر بازار یا شرایط، سازگاری را کاهش دهد و ممکن است ابزار ایده آلی برای پرورش خلاقیت رشد نباشد.

اگر برای الهام گرفتن از داستان زندگی بزرگترین کارآفرینان جهان به دنبال یک سایت مرجع می‌گردید پیشنهاد ما وب‌ سایت دانشگاه کسب‌وکار است. وب‌ سایت دانشگاه کسب‌وکار یک رسانه تخصصی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش می‌دهد. دانشگاه کسب‌وکار سال‌ها تجربه خود را در زمینه استارتاپ‌ها با شما به اشتراک می‌گذارد. اگر به مباحث کارآفرینی و استارتاپی علاقه‌مند هستید می‌توانید از وبسایت‌هایی مانند entrepreneur.com، economist.com، businessuni.net، bloomberg.com، hbr.org و wsj.com استفاده کنید و از جدیدترین مطالب دنیای کارآفرینی و استارتاپ مطلع شوید.

منبع: Businessuni.net | کارآفرینی و استارتاپ