رپورتاژ آگهی


گفتاردرمانی کودکان

پیش از شروع بحث درباره گفتاردرمانی کودکان در منزل و بررسی فواید و نحوه انجام ان باید توضیح مختصری درمورد گفتاردرمانی کودکان برای شما خانواده های عزیز بدهم. گفتار درمانی یعنی شناخت آسیب های گفتاری ، زبانی و بلع در کوکان و طراحی و اجرای برنامه درمانی جهت درمان این اختلالات. گفتاردرمانی با جلسات مشاوره خانواده و یا مشاوره کودک برای بیان مشکلات رفتاری و حل آنان متفاوت می باشد. در جلسات گفتاردرمانی متخصص آسیب شناس گفتار با بررسی مشکلات ساختاری زبان، مشکلات تلفظی و روانی گفتار، تاخیر در حرف زدن به تشخیص دقیق اختلال گفتاری در فرد می پردازد و با انجام تمرینات گفتاردرمانی در جهت بهبود ان عمل می نماید. مرکز گفتاردرمانی و کاردرمانی دکتر صابر در زمینه درمان اختلالات گفتار در کودکان و بزرگسالان فعالیت می نماید. ارائه خدمات گفتاردرمانی در منزل توسط متخصصین با تجربه مرکز موجب پیشرفت روز افزون مراجعین می گردد.

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

کودکان در 12 ماهگی اولین کلمات خود را بیان می کنند. پس از آن به مرور تا سن دو سالگی تعداد کلمات انان بالا می رود تا به در 24 ماهگی به 50 کلمه می رسد. پس برای پاسخ به این سوال که حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است می توان گفت اگر کودک تا 14 ماهگی حرف نزد طبیعی است اما اگر پس از ان همچنان کودک شما کلمه ای را بیان نمی کند، باید توسط متخصص گفتاردرمانی مورد ارزیابی قرار گیرد.

نکته مهم در رشد مهارت های کلامی در کودکان این است که هر گونه اختلال یا تاخیر در روند رشد گفتار کودکان موجب تاخیر در رشد ذهنی کودکان و ایجاد مشکلات ارتباطی در انان می گردد. به همین علت نیاز به بررسی به موقع و درمان زود هنگام توسط دکتر متخصص در اختلالات گفتار و زبان بسیار حائز اهمیت می باشد.

گفتاردرمانی در منزل چیست؟

گفتاردرمانی در منزل به معنای ارائه تکنیک ها و تمرینات گفتاردرمانی توسط متخصصین گفتاردرمانی در محیط منزل می باشد که بسته به مشکل کودک و برنامه درمانی مورد نیاز در جلسات یک ساعت یا یک ساعت و نیمه برگزار می شود. اغلب والدین از ما سوال می کنند که ما چقدر و هر چند وقت یکبار باید مهارت های گفتاری و زبانی را در خانه تمرین کنیم؟.

من به خانواده ها توصیه می کنم که دو جلسه 10 دقیقه ای در روز زمان بگذارند تا به مهارت های گفتاری و زبانی فرزند خود بپردازند. تحقیقات نشان می دهد که در یادگیری و تقویت گفتار، جلسات کوتاه تر و با دفعات بیشتر از جلسات طولانی تر و با دفعات کمتر موثر تر است. پس توصیه می شود حداقل دو جلسه درمانی در منزل با گفتاردرمان و دو جلسه کوتاه برای تکرار تمرینات گفتاردرمانی با والدین انجام شود.

گفتاردرمانی در منزل برای کودکان

گفتاردرمانی کودکان با لکنت زبان

مشکل لکنت زبان در کودکان به عوامل متعددی مانند وراژت و… بستگی دارد و می توان لکنت را یک اختلال چند وجهی معرفی کرد. تشخیص دقیق جنبه های درگیر در درمان لکنت زبان بسیار مهم و در روند درمان تاثیر گذار است. درمان تخصصی و همه جانبه لکنت در کودکی باعث پیشرفت مهارت های گفتاری کودکان مناسب با سن و ممانعت از عود مجدد لکنت در کودکان می شود. همچنین بهبود مهارت های گفتاری موجب بهبود اعتماد به نفس کودک در محیط مدرسه و ارتباط اجتماعی صحیح می گردد. مرکز گفتاردرمانی سعادت آباد و پاسداران در حیطه لکنت زبان با استفاده از امکانات پیشرفته مرکز نظیر اتاق شنیداری و بازی درمانی در کنار تمرینات گفتاردرمانی روند بهبود لکنت را تسریع می بخشد.

گفتاردرمانی کودکان اوتیسم

یکی از اختلالات رو به رشد در نسل اخیر اختلال اوتیسم می باشد که خود را با درخود ماندگی، علایق محدود، رفتارهای تکراری و تاخیر گفتار نشان می دهد. هرگونه تاخیر گفتار در کودکان باید به سرعت مورد بررسی و درمان قرار گیرد. اما تاخیر گفتار در کودکان اوتیسم نیازمند بهبود مهارت های پایه درکی در این کودکان دارد که باید توسط درمان های کاردرمانی ذهنی و گفتاردرمانی به صورت همزمان انجام گیرد. خدمات کاردرمانی کودکان اوتیسم با استفاده از تکنیک های حسی، سنسوری روم، رفتاردرمانی و ماساژ درمانی در مرکز توانبخشی دکتر صابر انجام می شود.

گفتاردرمانی تاخیر کلامی

گفتاردرمانی مشکلات تلفظی در کودکان

از دیگر موارد شایع در کودکان نوک زبانی حرف زدن می باشد.نوک زبانی حرف زدن با لکنت زبان متفاوت است. بسیاری از کودکان در طول یادگیری واژهای جدید ممکن است مشکلات تلفظی داشته باشند . اما زمانی که کودک نمی تواند صدای خاصی را تولید کند برای مثال ر را ی تلفظ می کند باید حتما درمان کودک را آغاز کنید. اصلاح ساختاری شامل ماساژهای داخل دهانی و… همچنین تمرینات تلفظی توسط گفتاردرمانان مرکز دکتر صابر موجب بهبود مشکلات تلفظی کودکان می گردد. در صورت عدم درمان مناسب نوک زبانی حرف زدن کودکان؛ این اختلال تا بزرگسالی در فرد باقی می ماند و مشکلاتی نظیر اختلالات روان، افسردگی و اعتماد به نفس پایین را به همراه دارد.

در صورتی که که کودک در سن کم به گفتار درمان مراجعه کند، تاثیر بیشتری در بهبود روند درمانی او دارد. گاهی والدین با دیدن اختلالات گفتاری کودک توجه چندانی نداشته و ترجیح می دهند، صبرکنند تا خود به خود با گذشت زمان حل گردد. در حالی که برای مشاوره حتماً باید به درمانگر و متخصص گفتار درمانی رجوع کرد و تشخیص او را شنید.

خدمات مرکز گفتاردرمانی و کاردرمانی کودکان دکتر صابر در دو شعبه غرب و شرق تهران، بصورت تخصصی ارائه می گردد. اتاق تاریک بینایی، اتاق شنیداری، سنسوری روم، ماساژ درمانی، کاردرمانی جسمی و ذهنی، گفتاردرمانی، بازی درمانی و رفتاردرمانی از جمله امکانات این مرکز می باشد. همچنین مرکز توانبخشی دکتر صابر به تمام نقاط تهران خدمات گفتاردرمانی در منزل را ارائه می دهد.