نفس کشیدن از بینی بهتر است یا از دهان؟

تنفس کردن از بینی

بینی هر انسان با سیستم عصبی، ریه ها و قلب در ارتباط است. شیوه نادرست نفس کشیدن می تواند بر ضربان قلب و فشار خون تاثیر بگذارد و واکنش های استرسی را افزایش دهد. روزانه بینی هر فرد مقداری خلط تولید می کند، عمل نکردن درست بینی یعنی تخلیه نشدن اخلاط .

آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که از دهان نفس می کشند؟ آیا دلایل و اهمیت نفس کشیدن از بینی را می دانید؟ آیا از عوارض نفس کشیدن با دهان آگاه هستید؟ خشکی دهان، افزایش پوسیدگی دندان ها، خشکی لب ها و بیماری های لثه، از جمله عوارض نفس کشیدن از دهان است که دندانپزشکان متذکر می شوند، اگر نفس کشیدن از دهان در طول سال های رشد ادامه داشته باشد فک بالا دچار تنگی و کاهش عرض می شود و سقف دهان عمیق و کام گنبدی شکل خواهد شد.

اما این موارد تنها بخشی از عوارض نفس کشیدن از دهان است. در این مطلب از نیوزویک به اهمیت نفس کشیدن از بینی اشاره شده است.محققان معتقدند، نفس کشیدن از بینی نه تنها روی کیفیت زندگی بلکه روی طول عمر نیز تاثیر می گذارد. یکی از متخصصان گوش و حلق و بینی در این زمینه می گوید: سال ها تجربه کمک کردن به بیماران در نحوه نفس کشیدن بهتر از بینی نشان می دهد که این شیوه باعث می شود به طور چشمگیری زندگی این دسته از بیماران بهبود پیدا کند. یکی از دلایل مهم تنفس از بینی، نیتریک اکسید است که از طریق بینی و غشاء مخاطی سینوس ها تولید می شود.

اگر چه این گاز به میزان کم تولید می شود اما به جذب بهتر اکسیژن در ریه ها کمک می کند و ۱۰تا۲۰ درصد به میزان جذب اکسیژن می افزاید. گاز نیتریک اکسید برای باکتری و ویروس ها کشنده است و به همین دلیل، نفس کشیدن از راه بینی به ویژه هنگام ورزش کردن، اهمیت زیادی دارد. پرزهای چشایی و بویایی هر انسان با هم ارتباط دارد. اگر نمی توانید از بینی به خوبی نفس بکشید، پرز بویایی شما دچار مشکل خواهد شد که به تبع آن در چشایی نیز تغییراتی ایجاد می شود و این موضوع می تواند روی اشتهای شما تاثیر بگذارد و به افزایش وزن شما منجر شود.

بینی هر انسان با سیستم عصبی، ریه ها و قلب در ارتباط است. شیوه نادرست نفس کشیدن می تواند بر ضربان قلب و فشار خون تاثیر بگذارد و واکنش های استرسی را افزایش دهد. روزانه بینی هر فرد مقداری خلط تولید می کند، عمل نکردن درست بینی یعنی تخلیه نشدن اخلاط .

این مشکل می تواند به عفونت سینوس یا عفونت گوش منجر شود.نفس نکشیدن از بینی، خروپف یا آپنه را شدت می بخشد. آپنه نیز باعث خستگی مفرط، افسردگی، اضطراب، افزایش وزن، افزایش فشار خون ، بیماری قلبی، سکته و حمله قلبی می شود.

تنفس از بینی، تنفس دهانی

آلودگی های محیطی باعث شده است که نفس کشیدن سخت تر از گذشته باشد. عده ای به دلیل ابتلا به حساسیت های تنفسی و التهاب مسیر تنفسی، مجبورند از راه دهان نفس بکشند؛ این شیوه تاثیر منفی بر سلامت دهان و دندان می گذارد و به عنوان نموه باعث رشد نامناسب فک ها در کودکان می شود. هوای تنفسی در مسیر گذشتن از مجرای تنفسی، علاوه بر این که گرم و مرطوب می شود، آلودگی های آن نیز گرفته می شود.

کودکانی که از راه دهان نفس می کشند از لحاظ تکلم نیز دچار مشکل می شوند و معمولا تو دماغی صحبت می کنند و این موضوع در شکل گیری شخصیت کودک تاثیرگذار است. در تنفس از راه دهان، فرد برای این که بهتر نفس بکشد سر خود را به عقب خم می کند و این مسئله روی اندام های او تاثیر منفی می گذارد. در اثر تنفس دهانی لوزه ها بزرگ می شود و این امر در صورت تداوم به سقف دهان فشار وارد می کند که باعث کشیده تر شدن صورت می شود.

همچنین بخوانید :