بیماری دیفتری چیست و چه درمانی دارد؟

دیفتری یا خناق به عفونت گلو گفته می شود. دیفتری بیماری حاد باکتریایی دستگاه تنفسی است. دیفتری بیماری عفونی بسیار واگیرداری است که باعث ایجاد غشایی کاذب در حلق و حنجره می‌شود. از عوارض آن گلودرد، تب، سرفه، و گرفتگی صدا است و در صورت وخامت، ناراحتی‌های قلبی، کلیوی، و فلج دست و پا را موجب می‌شود. عامل دیفتری یک باکتری به نام کورینه‌باکتریوم دیفتری است که عموماً گلو را مبتلا می‌کند.

بیماری دیفتری چیست؟

دیفتری ( خناق ) به نوعی عفونت گلو گفته می شود که در آن یک نوع میکروب به نام « کورینه باکتریوم دیفتریا » دخالت دارد. در این نوع عفونت که به فارنژیت دیفتریایی هم شهرت دارد یک غشاء کاذب خاکستری رنگ در ناحیه گلو ایجاد می شود که به سختی کنده می شود ودر صورت جدا شدن این غشاء، خونریزی ایجاد شده وبه ندرت ممکن است از طریق انسداد تنفسی منجر به مرگ شود.

به این بیماری مسری خناق نیز گفته می شود. دیفتری به سرعت از فردی به فرد دیگر سرایت می کند. در کشت حلق این بیماران می توان باکتری دیفتری را جدا کرد.

تظاهرات بالینی
ورم غشاء مخاطی ، سرفه ، تب ، گرفتگی صدا.

عوارض
عوارض دیفتری ناشی از آزادی نوعی سم از میکروب است که دارای اثرات عصبی است وگاه موجب فلج دست وپا می شود، وعوارض قلبی نیز در پی دارد.

درمان وپیشگیری
درمان دیفتری شامل تجویز آنتی توکسین ( ضد سم ) واریترومایسین وگاه سایر آنتی بیوتیکهای مشابه است. برای پیشگیری نیز باید از واکسن مخصوص استفاده کرد.

آیا بیماری دیفتری عوارض دارد؟

 منبع: سلامت نیوز