علت بروز فلج مغزی در کودکان چیست؟

مهمترین علت برای بروز فلج مغزی کودکان شامل ضایعات مغزی حین تولد بعلت آسفیکسی یا اشکال اکسیژن رسانی مغزی، اختلالات و آسیب های مغزی بعلت نارسی نوزاد، ناهنجاری های ساختمانی مغزی و سابقه تشنج نوزادی می باشد. بر اساس گزارشات و بررسی های مختلف تا ۱۶ درصد مبتلایان فلج مغزی در سابقه قبلی آسفیکسی نوزادی داشته اند. چند علامت مهم نشان دهنده وجود آسفیکسی نوزادی هستند که شامل: پایین بودن عدد آپگار نوزاد حین تولد، تأخیر در شروع تنفس بعد از تولد، اختلال هوشیاری، شلی اندام ها، کاهش رفلکس های اندامها و کاهش رفلکس های نوزادی و بروز تشنج نوزادی در ۴۸ ساعت اول بعد از تولد. نوزادان نارس به دلیل عدم فعالیت مناسب کیسه های هوایی ریه ها و عدم اکسیژن رسانی مناسب به بافت مغزی و همچنین به علت بروز خونریزی های داخل بطنی و داخل بافت مغزی در معرض ابتلا به فلج مغزی (CP) هستند. حدود ۲/۸ درصد نوزادانی که سن بارداری ۲۲ تا ۳۲ هفته دارند، به فلج مغزی مبتلا می شوند. وقتی در نوزاد نارس ضایعات اطراف بطنی یا PVL بروز کند، تا ۷۵ درصد به فلج مغزی مبتلا می شوند.

 

از زمان تولد تا 5 سالگی، یک کودک باید اهداف حرکت را بدست آورد – همچنین به عنوان نقاط عطف شناخته می شود – مثل چرخاندن، نشستن، ایستادن و راه رفتن. تاخیر در دستیابی به این نقاط عطف حرکت می تواند نشانه ای از CP باشد. مهم است که توجه داشته باشیم برخی از کودکان بدون CP همچنین ممکن است برخی از این علائم را داشته باشند. بعضی از نشانه های دیگر CP امکان پذیر است.

علت بروز فلج مغزی در کودکان چیست؟

در 3 تا 6 ماهگی کودک:

  • هنگامی که ایستادن را یاد میگرند، به پشت سر می افتد
  • احساس سفتی و خشکی می کند
  • احساس سستی
  • به نظر می رسد که پشت و گردن بیش از حد گسترش می یابد در حالی که بازوی کشیده شده دارد
  • هنگام برداشتن پاها، سفت و صلیبی یا قیچی می شود

در کودک بزرگتر از 6 ماهگی:

  • در هیچ جهتی حرکت نمی کند
  • نمی توان دست ها را به هم متصل کرد
  • به سختی دست به دهان می برد
  • فقط یک دست را میتواند دراز کند در حالی که دست دیگر مشت یا گره شده است

در یک کودک بزرگتر از 10 ماهگی

  • به گونه ای کج و معوج میخزد که یک دست و یک پا را به دنبال خود میکشد

زانوها را در اطراف ساق پا قرار می دهد یا روی زانوی ها می چرخد، اما چهار دست و پا راه نمی رود
درمان

بیمار فلج مغزی در صورتی که زود تشخیص داده شود میتوان با فیزیوتراپی ،کاردرمانی ،گفتار درمانی و آب درمانی تا حد زیادی از اسپاسمهای ناخواسته کاست که این مورد  در کودکان زیر ۱۴ سال بهتر جواب می دهد . فلج مغزی تا این لحظه که این مقاله در حال نگارش می باشد درمان صد در صدی ندارد ولی با کاردرمانی و فیزیوتراپی میتوان تا حد قابل توجهی به افزایش کارایی ماهیچه ها کمک کرد و حتی به کاهش درد در اندام های مختلف نیز منجر می شود

  • در کشورمان نیز بسیاری از موسسه‌های خیریه، بی‌سر و صدا و آرام با الگوگیری از باطن زیبای انسانیت، در حال پوشش کودکان و افرادی هستند که چشم انتظار حمایت هم‌نوعان خود هستند تا هیچ کودکی و هیچ فرد مبتلا به بیماری یا گرفتار شده در بند تهی‌دستی، آن هم در این روزهای سخت معیشتی به لحاظ اقتصادی، بی‌پشتوانه و تنها نمانند تا حرکت عظیم عموم جامعه در یاری آنها باعث شود که کودکان بیشتری تحت سرپرستی افراد قرار بگیرند، هرچند که هنوز هم کودکان بسیاری چشم انتظار یاری من و شما سروران گرامی هستند، همانند کودکان مبتلا به فلج مغزی در مؤسسه سگالکه اکنون نیازمندی یاری و حمایت انسان‌دوستانه‌مان دارند

موسسه خیریه سگال در راستای فرهنگ سازی و همیاری به این کودکان از سال ۱۳۹۶ و با شماره ثبت ۷۴ در قالب یک سازمان مردم نهاد-غیر دولتی با انگیزه والای کمک به همنوع فعالیت همه جانبه خود را جهت حمایت از کودکان مبتلا به فلج مغزی زیر ۱۴ سال و خانواده آنان آغاز کرده است. امیدواریم که با مساعدت خداوند عزیز و همکاری های شما عزیزان کودکان بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم .

برای همیاری و کمک به موسسه میتوانید به لینک های زیر اقدام فرمایید:

  1. کمک نقدی
  2. درمانیاری
  3. استند تسلیت
  4. دریافت قلک
  5. تاج گل تسلیت

امید است با همیاری و همدلی شما عزیزان بتوانیم از درد و رنج خانواده های این عزیزان بکاهیم

پایان رپورتاژ آگهی /