روش های درمان ورم معده بر اساس طب سنتی

روش های گوناگونی برای درمان ورم معده وجود دارد که البته باید قبل از اقدام به درمان، نوع ورم معده خود را بشناسید. می توانید برای درمان ورم معده از داروهای گیاهی استفاده کنید.. همچنین روشهای گیاهی درمان ورم معده برای طبع های مختلف (سوداوی – بلغمی – صفراوی – دموی ) با همدیگر فرق میکند. در این بخش از مجله پزشکی تک پزشک روشهای درمان ورم معده در طب سنتی را برای شما اماده کرده ایم. امیدواریم از این بخش بهره کافی را ببرید.

با روش های سنتی ورم معده را درمان کنید
درمان ورم معده به روش طب سنتی

شناخت و درمان ورم معده

از علایم ورم معده ؛ درد معده و التهاب و سوزش که گاه همراه تب است و عطش و تهوع و سقوط اشتها و زردی یا قرمزی زبان است. در فشار کف دست روی سر معده درد احساس می‏شود. به گزارش آسان طب علت این بیماری عدم توجه بیمار به درمان سوء مزاج معده است که بستر را برای فعال شدن ویروس‏ها و میکروب‏های عامل ایجاد ورم و زخم معده و اثنی عشر آماده می‏ سازد.

همچنین شما میتوانید اطلاعاتی راجع به علت و علایم ورم معده را در این لینک ( علایم ورم معده ) مشاهده و دریافت کنید.

درمان ورم معده دموی :

علایم ورم معده دموی ، قرمزی زبان و رنگ رخسار و پری رگ‏های چشم است.

از رگ بازو خون بگیرید و یا چند بار به میزان نیاز حجامت کنید و یا از راه‏های دیگر خون درمانی استفاده کنید که مورد تأیید طب سنتی باشد.

شربت‏های بنفشه، نیلوفر با عرق کاسنی و تاجریزی و آب انار شیرین را در دستور کار قرار دهید.

-نیلوفر، بنفشه، تخم‏ کاسنی، رازیانه، نعناع، تخم خشخاش، شیرین بیان، انیسون، اجزا را مساوی بگیرید.

داروها را به صورت پودر در آورده و مخلوط کنید و قبل از هر غذا یک قاشق مرباخوری آن را با عرق کاسنی یا شربت بنفشه یا شربت نیلوفر میل کنید.

درمان ورم معده صفراوی :

از منضج و مسهل صفرا طبق دستور زیر استفاده کنید. نسخه دیگر استفاده از ترنجبین و خاکشیربه جای صبحانه بدستور است که قبلاً مذکور شد و در غلبه خون و صفرا هر دو کاربرد دارد.

ابتدا اقدام به نضج صفرا نمایید با نسخه زیر:

-بنفشه10 گرم، گل‏ سرخ10 گرم، تخم‏ کاسنی5 گرم، سه‏ پستان10 گرم، آلوی بخارا5 عدد

داروها را نیم کوب کرده و با آلوی بخارا همراه با سه لیوان آب بجوشانید تا نیمی بماند، صاف کنید و با قند یا شکر شیرین کرده و هر روز صبح ناشتا میل کنید و روزهای بعد به تناسب نیاز تکرار نمایید و تا حداقل سه روز ادامه دهید سپس از مسهل‏ های صفرا تا دفع کامل صفرای معده استفاده کنید.

نسخه دیگر

-عناب12 عدد، گل‏ بنفشه6 گرم، گل‏ نیلوفر6 گرم، شاه‏تره6 گرم، تخم کاسنی6 گرم، گل سرخ6 گرم

داروها را نیم کوب کرده و در 2 لیوان آب بجوشانید تا حدود 1/5 لیوان بماند، صبح ناشتا شیرین کرده و میل کنید تا سه روز تکرار کرده و سپس از مسهل صفرا استفاده نمائید.

یا از نسخه کلی سوءمزاج‏ها ( ترنجبین و خاکشیر و مسهل‏ عام) که توصیف آن گذشت استفاده کنید و 15 روز به طور مداوم ادامه دهید.

غذاها، آش آلو، آش سماق، آش تمرهندی، آش قره قوروت، آش آبغوره، میوه‏ های ضد صفرا مانند انار و مرکبات و غیره باشد.

با روش های سنتی ورم معده را درمان کنید

درمان ورم معده بلغمی :

از علایم ورم معده بلغمی زیادی آب دهان است و نرمی ورم معده، بی اشتهایی، پریدگی رنگ و سپیدی زبان. معده بدون سفت شدن دچار نفخ می شود. ابتدا با منضج بلغم به نرم کردن و دفع بلغم بپردازید:

-بادیان- بادرنجبویه- انیسون- پرسیاوش از هر کدام 2 مثقال- گل قند عسلی10 مثقال

تا 15 روز هر روز داروها را در یک کاسه آب بجوشانید تا نیمی از آن بخار شود و حدود 1/5 لیوان آب صاف شده آن بماند آن را با گل قندمخلوط و ناشتا میل کنید تا 9 روز ادامه دهید سپس از مسهل‏های مناسب جهت اخراج بلغم استفاده نمائید.

نسخه زیر را هم می‏توانید به جای منضج قبلی استفاده کنید:

– پودر شیرین بیان، پوست ریشه رازیانه هر کدام 20 گرم- عسل یکصد گرم.

داروها را در یک کاسه آب بجوشانید تا نیمی بخار شود صاف کنید و با مقداری از عسل شیرین کرده و به تناسب نیاز روزی چند بار مقدرای از آن را میل کنید.

نسخه دیگر

مصرف ترنجبین و خاکشیربه جای صبحانه طبق دستور انجام شود.

همراه با هر کدام نسخه‏ های فوق که انتخاب کردید قبل از هر غذا پودر بیسموت گیاهی طبق دستور مصرف نمائید که قبلاً مذکور شد.

پس از 15 روز پودر بیسموت را تا مدت‏ها ادامه دهید و مانع عودت بیمار شوید. در درمان ورم معده ناشی از بلغم می‏توانید از جوشانده زیر استفاده کنید:

-ریشه شیرین‏ بیان، انیسون شیرین، دارچین، زنجفیل، تخم خشخاش، بابونه، زیره سیاه از هر کدام 25 گرم.

داروها را نیم کوب و با 6 بطری آب بجوشانید تا سه بطری بماند در یخچال گذاشته، بعد از هر غذا نصف استکان میل کنید و به جای آب از عرق نعناع مخلوط با آب جوشیده سرد شده استفاده کنید. موقع خواب یک نخود رب ‏السوس(عصاره شیرین بیان)میل نمائید.

درمان ورم معده سوداوی :

به گزارش آسان طب؛از علایم ورم معده سوداوی سفتی ورم و خشکی زبان و سایر علامت‏های غلبه سوداست. ابتدا با منضج و مسهل سودا به دفع خلط سودا بپردازید.

ابتدا به مدت 15 روز منضج سودا مصرف شود:

-اسطوخودوس، بادرنجبویه، گاوزبان، پرسیاوشان، رازیانه، پودرشیرین ‏بیان

از هر کدام 2 مثقال همه را در یک کاسه با 4 لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند. با قند شیرین کرده و نیمه گرم هر روز صبح ناشتا میل کنید و غذا گوشت مرغ و نخود و زعفران و اسفناج و امثال آن باشد.

پس از 15 روز از نسخه مسهل زیر استفاده شود:

-سنا و گل‏سرخ از هر کدام 50 گرم، اسطوخودوس، افسنتین، تخم ‏کتان، بسفاویج، پرسیاوش از هر کدام 25 گرم

داروها را نیم کوب کرده و بعد از ناهار و شام هر بار یک قاشق غذاخوری آن را در 1/5 لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند صاف کرده و شیرین کنید و میل نمائید برای کنترل اسهال دهی این نسخه، بعد از ظهرها اگر اسهال شدید شد یک وعده استفاده شود، بشرط آن که اسهال ملایمی برقرار باشد.

مصرف گوشت سرخ کرده و گوشت گوساله و گاو و غذاهای مسمومی چون سوسیس و کالباس و چیپس و پفک که برای اکثر افراد و بخصوص بیماران فوق بغایت مضر است ممنوع می باشد و پس از بهبود از داروی زیر که برای تکمیل درمان بسیار مفید است استفاده نمایید:

-مرواید ناسفته 1مثقال، کهربا، مرجان سفید، ابریشم مقرض، زرنباد، درونج عقربی، بهمن سفید و سرخ، سنبل قاقله، قرنفل، ساذج هندی، اشنه، جندبیدستر، دارفلفل، زنجفیل، مشک، عسل.

داروها را بکوبید و الک کرده و با عسل داغ ممزوج و روزانه نیم تا یک مثقال آن را میل کنید. اگر تهیه مواد فوق ممکن نبود از پودر بیسموت گیاهی که مذکور شد بدستور استفاده کنید.

با روش های سنتی ورم معده را درمان کنید
درمان ورم معده با زنجبیل

درمان ورم معده راه های مختلفی دارد. اول از همه باید علت ورم معده را کشف کنید و با توجه به راههای بالا از داروهای گیاهی استفاده کنید.

همچنین از قدیم الایام برای معده از شیرین بیان و همچنین عرق  نعناع استفاده می شده است.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب درباره راههای درمان ورم معده تقدیمتان کردیم بهره کافی را برده باشید. موفق باشید.

منبع آسان طب


همچنین بخوانید :

ساختمان و عملکرد معده به همراه عکس

نحوه رفع التهاب معده با روش های خانگی

اگر معده خیلی پر باشد می ترکد؟