عرق بادرنجبویه

خواص عرق بادرنجبویه برای سلامتی و نحوه مصرف آن

بادرنجبویه یک گیاه دارویی معروف است کع مورد علاقه ابوعلی سینا بوده است و باعث تقویت قلب و انبساط روح بوده است. داروی گیاهی بادرنجبویه یکی از داروهای ضد افسردگی است که تا قرن هفدهم به عنوان ضد افسردگی مصرف می شد. طبق آزمایش ها معلوم شده است که این گیاه مانند یک داروی مسکن روی دستگاه عصبی مرکزی عمل می کند و آرام بخش می باشد.

این گیاه سال‌هاست که توسط پزشکان مشرق زمین، برای درمان مشکلات خلقی استفاده میشود. گیاه بادرنجبویه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عرق، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم کرده استفاده می‌شود.

بو علی سینا آن را در ردیف داروهای مقوی قلب جای داده و برای آن اثر تقویت نیروی حیاتی بدن قایل بوده است. او چنین بیان داشته که با مصرف آن بی حوصلگی و کج خلقی ها از بین می رود. برای مقابله با اضطراب و تشویش و گرفتگی‌های عضلانی مفید است. زمانی که تپش قلب نیز به واسطه‌ی استرس و فشارهای روحی افزایش می‌یابد این گیاه می‌تواند کارساز باشد.

بادرنجبویه با ایجاد آرامش عضلانی و رفع گرفتگی آن‌ها به داشتن خواب راحت نیز کمک می‌کند. در سال ۱۹۹۲، نتایج یک پژوهش نشان داد که بادرنجبویه به همراه گیاه سنبل‌الطیب به اندازه‌ی داروهای خواب‌آور موثرند. از بادرنج به منظور درمان افسردگی استفاده می شود. برای کسانی که فشار خون پایینی دارند و یا دچار افت فشار خون ناگهانی شده‌اند، مفید می باشد.

 

طبع بادرنجبویه

طبیعت گیاه بادرنجبویه گرم است.

 

خواص عرق بادرنجبویه

– آرام کردن درد معده با منشاء عصبی

– رفع احساس چنگ زدگی در معده

– کاهش تپش قلب

– بهبود سردردهای یک طرفه

– رفع سرگیجه

– آرام کردن اعصاب

– رفع بی‌خوابی

– آرام کردن درد عصبی دندان

– رفع تندخویی به ویژه در زنان و دختران

– بالابرنده فشار خون

– خونساز

– مقوی مغز، ضد وزوز کردن گوش، خواب آور

– نشاط آور

– صدای گوش را از بین می برد

– ضد درد مفاصل

– ضد خستگی های روحی

– تسکین سردرد های عصبی

– درمان دل پیچه و اسهال

– برونشیت و تشنج

– ضد قولنج

– آسم و سرفه

– رفع تبخال

– لرزش دست

– بی نظمی های قاعدگی

– بوی بد دهان

– شفا بخش هیستری

– درمان حساسیت های فصلی

 

طریقه مصرف عرق بادرنجبویه

یک فنجان در یک لیوان آب سرد میل شود. این عرق خوش عطر و طعم و مفید را می‌توانید برای شربت استفاده کنید.

اگر می خواهید معده تان تقویت شود و یا افسردگیتان از بین برود روزانه دو فنجان در نوبت صبح و عصر از عرق بادرنجبویه میل  کنید.

اگر برای تقویت قلب، تقویت دستگاه گوارشی و تقویت سیستم عصبی از عرق بادرنجبویه استفاده می کنیدروزانه دو تا سه فنجان قبل  از غذا میل کنید.

 

موارد منع مصرف عرق بادرنجبویه

– افرادی که از اختلالات تیروئیدی رنج می‌برند

– افرادی که دچار گلوکم یا همان آب سیاه هستند چشم

– آقایانی که دچار ورم در پروستات هستند

– خانم‌های باردار و شیرده

– کودکان

 

مضرات عرق بادرنجبویه

هرچند که گیاه بادرنجبویه و فراوردههای دیگر آن همانند بسیاری از گیاهان دارویی دارای خواص بسیاری است ولی از مصرف بیش از اندازه آن باید خودداری نمود. بهتر است اشخاص گرم مزاج این گیاه را نخورند و اگر هم مصرف کردند برای رفع عوارض آن می‌توانند از گل بنفشه و سکنجبین استفاده کنند. تهوع و گیجی، تحریکات پوستی، ناراحتیهای گوارشی، خستگی عمومی، احساس سنگینی در سر، بی‌حسی و سپس خواب عمیق از مضرات زیادهروی در مصرف بادرنجبویه و عرق آن خواهد بود.