خواص عرق برگ زیتون

در این مطلب از سایت تک پزشک خواص عرق برگ زیتون را بررسی کرده ایم. برگ زیتون از زمان های قدیم و در مصر باستان استفاده دارویی داشته است. برای استفاده از خواص عرق برگ زیتون روش های مختلفی وجود دارد.

آشنایی با خواص عرق برگ زیتون و نحوه استفاده از آن

در مورد خواص زیتون و روغن زیتون در اینترنت اطلاعات زیادی وجودی دارد ولی کمتر در مورد عرق برگ زیتوت مطلبی وجود دارد.

زیتون خود به تنهایی سرشار از خواص دارویی متنوع میباشد و همان طور که می دانیم زیتوین یکی از عوامل مهم در جوان سازی و احیای تازگی و شادابی پوست میباشد ، یکی از خوبیهای زیتون استفاده و کاربری های متفاوتش است که حتی میتوان از فواید برگ درخت آن هم برخوردار شد، در ادامه مطلب می خواهیم به خواص عرق برگ زیتون بطور کلی بپردازیم.

برگ زیتون  ابتدا در مصر باستان مورد استفاده دارویی قرار گرفته است. برگ زیتون دارای بسياري از ترکیبات زیست فعال و خواص آنتی اکسیدانی، ضد فشار خون است،
بسياري از پژوهش های ثابت کرده اند که عرق برگ زیتون و یا عصاره آن یک داروی گیاهی بسیار قدرتمند است که سبب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی عمومی بدن ميشود . در این مطلب خواص عرق برگ زیتون ذکر شده است.

خواص عرق برگ زیتون
√ برگ زیتون به علت خواصی که دارد میتواند با ویروس ها مبارزه کند، از این جهت براي بیماري های ویروسی بسیار مطلوب است.
√ عرق برگ زیتون براي مبارزه با چاقی مفید است.
√ عرق برگ زیتون برای بهبود عملکرد قلب و عروق مفید است.
√ عرق برگ زیتون به تنظیم قند خون و فشار خون کمک شایانی می کند.
√ عرق برگ زیتون برای جلوگيري از سرطان مفید است.
√ عرق برگ زیتون به استخوان سازی کمک می کند.
√ عرق برگ زیتون خواص ضد باکتری و ضد ویروسی دارد.
√ عرق برگ زیتون دارویی ضد سرما خوردگی است.
√ عرق برگ زیتون برای بهبود عملکرد جنسی مناسب است.
√ عرق برگ زیتون برای بهبود اختلال های حرکتی مفید است.

خواص عرق برگ زیتون

روشهای خانگی استفاده از عرق برگ زیتون
براي استفاده از خواص عرق برگ زیتون شیوه های بسیار مختلفی موجود است که در ادامه مطلب به بعضی از انها اشاره خواهد شد.

الف) استفاده از عرق برگ زیتون براي سلامت پوست
براي این منظور میتواند 10 الی 15 قطره عرق برگ زیتون را به کرم دست و صورت خود اضافه کرده و استفاده کنید. توصیه ميشود براي جلوگيري از تداخل با مواد شیمیایی موجود در کرم ها و مواد آرایشی، 10 الی 15 قطره عرق برگ زیتون را در نیم لیوان آب بریزید و پس از شست و شوی صورت، با پنبه بصورت خود بمالید و اجازه دهید دست کم نیم ساعت بر روی پوست بماند.

ب) استفاده از عرق برگ زیتون براي سلامت دهان

عرق برگ زیتون میتواند براي درمان بسياري از مشکلات دهان و دندان موثر باشد. براي این منظور میتوانید 5 قطره از این عرق دارویی را بر روی خمیر دندان خود بچکانید و مسواک بزنید.

ج) کپسول برگ زیتون
عصاره برگ زیتون بصورت کپسول و یا قرص ژله ای نرم دردسترس است که میتوانید براي افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و افزایش سلامت قلب، از این کپسول ها استفاده کنید.

د) استفاده بصورت چای و دمنوش
می توانید چند قطره از عرق برگ زیتون را به چای خود اضافه کرده و بنوشید و یا می توانید برگ های خشکیده زیتون را بصورت دمنوش کیسه ای تهیه کرده و میل کنید.

تداخل دارویی عرق برگ زیتون
این داروی گیاهی میتواند با بعضی از داروهایی که در حال مصرف کردن هستید تداخل ایجاد کرده و سبب پیدایش عوارض جانبی ناخواسته شود. براي جلوگيري از این عوارض جانبي و تداخلات، قبل از استفاده دارویی از عرق برگ زیتون، حتماً با پزشک و یا متخصص طب سنتی مشورت کنید.

– عرق برگ زیتون با داروهای کاهش فشار خون مثل کاپتوپریل و آتنولول تداخل دارد.

– عرق برگ زیتون با داروهای کاهش قند خون مثل متفورمین تداخل دارد.

– این داروی گیاهی میتواند اثرات داروهای رقیق کننده خون را افزایش داده و خطرناک باشد. داروهایی مثل وارفارین، آسپرین، پلاویکس و …

 

درمان سرماخوردگی با برگ زیتون

برگ زیتون به دلیل خواصی که دارد می‌تواند با ویروس‌ها مبارزه کند، از این رو برای بیماری‌های ویروسی بسیار مناسب است.

برگ زیتون برای مقابله با چاقی مفید است

یک پژوهش جدید نشان داده است که یک فنجان قهوه به همراه عصاره برگ زیتون می‌تواند برای مقابله با چاقی مفید باشد. در این پژوهش محققان به موش‌های آزمایشگاهی رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات و چربی زیاد به مدت هشت هفته دادند تا موش‌ها به سندرم متابولیک دچار شوند، سپس به مدت هشت هفته دیگر به موش‌ها قهوه غنی شده با عصاره برگ زیتون  خورانده شد.

پژوهشگران متوجه شدند پس از مصرف این نوشیدنی، علائمی از بهبودی در قلب و عروق، کبد و بهبود علائم متابولیکی مشاهده شد، اما در موش‌هایی که قهوه معمولی مصرف کرده بودند، علائم بهبود دیده نشد.

 

لیندسی براون، محقق دانشگاه کویینز ماری جنوبی، در این پژوهش گفت: عصاره برگ زیتون به دلیل خواص ضد التهابی خود وزن را کاهش می‌دهد. به گزارش روزنامه ساندی مورنینگ هرالد، نقش التهاب به عنوان عاملی که موجب ذخیره چربی می‌شود، مجوز مطالعات در زمینه چاقی در سراسر دنیا است.

عصاره برگ زیتون و کنترل فشار خون

از آن جایی که برگ زیتون، عوامل زمینه‌ای فشار خون مثل چاقی، کلسترول خون و قند خون را کنترل می‌کند، می‌تواند باعث کاهش فشار خون نیز شود. مردم منطقه مدیترانه کمتر از سایر مناطق دنیا به بیماری‌های قلبی- عروقی مبتلا می‌باشند که یکی از دلایل آن به مصرف فرآورده‌های مختلف زیتون باز می گردد.

 

روغن، میوه و برگ قسمت‌های مورد استفاده زیتون و از بین این قسمت‌ها، برگ زیتون دارای خواص مفید بیشتری است؛ زیرا در هنگام تهیه، مواد موثره آن کمتر آسیب می‌بیند. از طرفی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر است. گرچه بر حسب عادات غذایی، فرد می‌تواند از میوه و روغن زیتون نیز به صورت موازی استفاده کند.

برگ زیتون در درمان تبخال

برگ زیتون بدلیل دارا بودن خواصی برای مبارزه با ویروس‌ها می‌تواند برای درمان بیماری‌های ویروسی بسیار مناسب باشد.

برگ زیتون ضد سرطان است

گروهی از محققان دانشگاه کوردوبا واقع در جنوب اسپانیا ثابت کردند که برگ درخت زیتون اثر ضد سرطانی دارد و در درمان سرطان خون موثر است. محققان اسپانیایی امروز گفتند که تازگی اصلی این مطالعه در شناسایی و اندازه گیری ترکیبات طبیعی موسوم به «فنول»‌ها در برگ‌های زیتون است. در این مطالعه از «مگس سرکه» استفاده شد و مشاهده کردند عصاره برگ زیتون در این مگس، حشره را نسبت به صدمات فرسودگی سلولی محافظت می‌کند. مطالعات همچنین ثابت کردند که عصاره برگ زیتون خواص ضد سرطانی و کشنده سلول‌های توموری دارد و آن را برای درمان سرطان خون در چندین نفر استفاده کردند. این در حالی است که کارخانجات تا به حال برگ زیتون را دور می‌انداختند و یا آن را برای تولید انرژی استفاده می‌کردند.

برگ زیتون؛ ضد میکروب و قارچ

برگ زیتون خاصیت ضد میکروب و قارچ دارد. آزمایش‌ها بر روی حیوانات از خواص برگ زیتون، آنتی اکسیدان، ضد میکروب و قارچ ویروس تبخال حکایت می کند.

برگ زیتون قند خون را نیز کاهش می‌دهد

برای این کار، بر روی ۸ گرم خرد شده‌ی برگ، یک استکان آب ریخته و مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می‌جوشانیم، پس از صاف کردن و سرد شدن به عنوان یک نوشیدنی میل می‌شد، این مقدار را می‌توان ۳ یا ۴ بار در روز تکرار کرد.

جالب است بدانید؛ برگ گیاه زیتون می‌تواند مانند گلوکز، میزان ترشح انسولین از پانکراس را در محیط برون تنی افزایش دهد و با افزایش ترشح انسولین، باعث کاهش قندخون و رسیدن آن به سطح نرمال در بیماران دیابتی شود.

نحوه استفاده از برگ زیتون

برگ زیتون را می‌توانید به دو صورت استفاده کنید:

  1. روزی دو بار همانند چای آن را دم کرده و میل کنید.
  2.  روزی یک بار به میزان یک قاشق غذاخوری از آن را به سالاد اضافه کنید.

در نظر داشته باشید که طعم برگ زیتون کمی تلخ است. برای برطرف کردن طعم تلخ آن می‌توانید از یک شیرین‌کننده یا طعم‌دهنده مناسب مانند نعناع استفاده نمایید. ضمناً یکی از فرآورده‌های این محصول کپسول زیتونکس است که از عصاره برگ درخت زیتون تهیه شده است. این محصول باعث گشادی عروق، ممانعت از تجمع پلاکت‌ها و دفع ادرار می‌شود. در نتیجه برای کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق می‌تواند قابل توصیه باشد. همچنین عرق برگ زیتون هم محصولی دیگر از برگ زیتون است که می‌تواند روزی دو فنجان صبح و عصر میل شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز در بررسی که نتایج آن در نشریه Phytotherapy Research منتشر شده است، ۲۰ جفت دوقلوی همسان که دچار فشار خون بالای «حدمرزی» (فشار خون بالاتر از حد مطلوب ۱۲۰ روی ۸۰، اما پایین‌تر از حد ۱۴۰ روی ۹۰ که ملاک تشخیص فشار خون بالا است.) بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.

یک عضو از هر یک از دوقلوها قرص‌های حاوی عصاره برگ زیتون دریافت می‌کرد، در حالی که دیگری مکملی دریافت نمی‌کرد. همزمان توصیه‌های سبک زندگی برای کاهش فشار خون به او ارائه می‌شد که رویکرد استاندار به فشار خون بالای حد مرزی است.

نیمی از مصرف‌کنندگان مکمل ۵۰۰ میلی‌گرم عصاره برگ زیتون در روز دریافت می‌کردند، و نیم دیگر ۱۰۰۰ میلی‌گرم عصاره مصرف می‌کردند.

پس از هشت هفته مشخص شد که مصرف‌کنندگان مکمل با دوز بالا فشار خونشان کاهش قابل توجهی پیدا کرد، به طوری که فشار خون آن‌ها از میانگین ۱۳۷ روی ۸۰ به ۱۲۶ روی ۷۶ رسید. همچنین میانگین اندازه کلسترول «بد» یا LDL آن‌ها افت کرده بود. بر عکس در دوقلو‌هایی که هیچ مکملی دریافت نکرده بودند، تغییرات قابل‌توجهی در فشارخون به وجود نیامده بود.

مضرات برگ زیتون

این گیاه برای افرادی که فشار خون پایین دارند مضر است و باید در مصرف آن احتیاط کنند. همچنین  برگ درخت زیتون ممکن است با برخی دارو‌های شیمیایی در تداخل باشد.