رپورتاژ آگهی


تکنیک های مثبت اندیشی

همه ما در ذهن خود یک سری افکار داریم که منفی به نظر می رسد و مثله خوره به جانمان افتاده است. حس خوبی از این افکار نداریم اما دست خودمان هم نیست. بهترین روش این است که افکار منفی شناسایی شوند! به طور کلی افکار منفی به 4 دسته کلی تقسیم می شوند که هر یک دارای مشخصه های مربوط به خود هستند. یک سری افکار منفی وجود دارد که نقش فیلتری  دارند. یعنی در ذهن شما از یک موضوع فقط به سمت منفی می رود. مثلاً قرار است با اتوبوس سفر کنید و به جای فکر کردن به اتفاقات خوبی که پیش روی دارید به این فکر می کنید که نکند اتوبوس چپ کند!

مورد بعدی شخصی سازی است که در واقع شما به خاطر حوادثی که اتفاق می افتد به جان خودتان می افتید و شروع به سرزنش خودتان می کنید. مورد سوم فاجعه سازی است یعنی شما سعی می کنید در مورد یک اتفاق بد اغراق داشته باشید و برخی از افراد درگیر بیماری دو قطبی می شوند، یعنی یا نگاهشان همیشه منفی است و یا همیشه مثبت فکر می کنند. در چنین شرایطی بهتر است که افکار منفی به طور دقیق شناسایی شده و دور ریخته شود و تمرکز روی افکار مثبت صورت بگیرد. تمرین به مثبت اندیشی داشته باشید حتی به دروغ!

آغاز یک روز مثبت

اینکه صبح خود را چطور شروع کنید در مثبت اندیشی شما بسیار تاثیر دارد. در جدیدترین تکنیک های مثبت اندیشی مشخص شده است، افرادی که روز خود را مثبت شروع می کنند نتیجه بهتری می گیرند البته که در ابتدا کمی عجیب به نظر می رسد. اگر شاغل هستید، سعی کنید افکار مثبت در مورد شغل خود داشته باشید و اگر قرار است کاری را انجام دهید با نیت خوب به سراغ آن بروید. این یعنی یک سبک سالم زندگی که می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. یک سبک زندگی سالم یعنی هم درست فکر کنید، هم درست غذا بخورید و هم با افرادی در ارتباط باشید که شما را به سمت افکار مثبت می برند. این تصور درست است که روحیه مثبت شما می تواند رویکرد واقعی داشته باشد. مثلاً در ابتدای صبح به مدت هرچقدر کم مثلاً 15 دقیقه ورزش کنید. 21 روز این روال را تکرار کنید تا متوجه شوید که روحیات شما چقدر تغییر داشته است.

برای خود یک اعتراف روزانه بنویسید

اعتراف کردن کار سختی است مخصوصاً اگر قرار باشد برای خودمان باشد. اما منظور ما از اعتراف در این بخش، یک سری افکار مثبت است که شاید در ذهنتان احساس خفگی می کند و وقتش رسیده که از پیله خارج شود. وقتی اعتراف روزانه خود را می نویسید، در واقع خودتان را تشویق و ترغیب می کنید و این رویکرد بسیار به شما کمک می کند. اعتراف شما می تواند هر سمت و سویی داشته باشد. می توانید در خصوص یکی از آرزوهای مثبت خود بنویسید. اگر دوست دارید یک شغل خوب داشته باشید، بنویسید! اگر دوست دارید مادر شوید، آن را روی کاغذ بیاورید! همه چیز برای شما فراهم است کافیست خودتان بخواهید دل به دریا بزنید و بنویسید. مثبت اندیشی یعنی ردیف کردن افکار مثبت هر چقدر که بخواهد ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد.

حواستان باشد با چه کسانی معاشرت می کنید

وقتی قرار است مثبت اندیشی را تمرین کنید باید، ابزارهای مورد نیاز آن را فراهم سازید. افرادی که همه روز با آنها سروکار دارید، مهمترین کسانی هستند که در معاشرت با شما تاثیر می گذارند. سعی کنید این افراد را به خوبی شناسایی کنید. حقیقت این است که مثبت اندیشی مسری است! بهتر است اطرافتان را پر کنید از کسانی که نیمه پر لیوان را می بینند. این افراد ناخودآگاه به شما یک سری اطلاعات مثبت می دهند که می تواند جنبه حمایت داشته باشد و راه رسیدن به مثبت اندیشی را به شما نشان می دهند.
خوش گذرانی کردن از جنبه های خوب مثبت اندیشی محسوب است. از روش های ساده با دوستانتان استفاده کنید. مثلاً با دوستانتان یک فیلم خنده دار تماشا کنید. در خصوص یک کتاب طنز صحبت کنید و یا پانتومیم را تمرین کنید.

کاری کنید که خودتان دوست دارید

همه ما عزیزانی در زندگی داریم که دوست داریم مورد تایید آنها باشیم. مثل پدر و مادر و … که زحمت زیادی برای ما کشیده اند و شاید این موضوع سبب شود که برای تایید آنها از خود واقعی مان فاصله بگیریم. این کار را نکنید. به دنبال چیزی باشید که شما را خوشحال می کند! برای خود سرگرمی های جالب کشف کنید. یک لباس با رنگ مورد علاقه برای خود خریداری کنید. به این ترتیب برای مدت کوتاهی هم که از افکار منفی دور می شوید و این رویکرد برای شما ارزشمند خواهد بود.

مثبت اندیشی با تغییر دیدگاه

کسانی که درگیر افکار منفی هستند، متاسفانه دنیا را یک شکل دیگر می بینند. این افراد فکر می کنند، دنیا یا سراسر بد است یا حداقل بدی ها به سمت آنهاست و خوبی ها برای دیگران است! این تصور انقدر زیاد و زیاد می شود که بخشی از وجودشان را در بر می گیرد و مشکل ساز می شود. این تصور را کنار بگذارید که دنیا پس از اتفاقات بد است. در واقع روزهای خوب هم وجود دارد. مثبت اندیشی یعنی ذهن به سمتی رشد کند که تغییر در هر اموری را بپذیرد به این ترتیب افکار مثبت راه برای ورود به زندگی پیدا خواهند کرد.. مثلاً می توانید به واسطه یک روانشناس، افکارتان را هدایت کنید این موضوع زمانی اهمیت می یابد که احساس ضعف دارید و یا اضطراب همیشگی با شما است می توانید به کنترل افکار خود بپردازید. برای خود یک تصور ذهنی مثبت بسازید و این موضوع را باور کنید که زندگی آنقدر کوتاه است که باید از لحظه لحظه آن لذت برد.

خودتان را ببخشید

همه ما در زندگی اشتباهاتی داریم که می تواند تا سالها در ذهنمان تیره و تاره به نظر برسد. اشتباهاتی که گاه به خودمان آسیب زده است و گاه به فرد دیگری آسیب رسانده است. یک موضوع مهم را همینجا در خودتان حل کنید که خدا ستارالعیوب است پس اگر او می بخشد شما هم ببخشید. مثبت اندیشی می تواند حال و آینده شما را تضمین کند. می توانید یک بار برای همیشه برای اشتباهات خود سوگواری کنید و برای همیشه آن را کنار بگذارید. می توانید از گذشته درس بگیرید و آینده را درست بچینید.

مشاوره برای مثبت اندیش بودن

مثبت اندیشی یک شبه ایجاد نمی شود. کسانی که قصد دارند تکنیک های مثبت اندیشی را دنبال کنند باید قدرت روبرویی با افکار منفی را داشته باشند، باید بتوانند شکرگزار باشند، نیاز به لبخند همیشگی دارند و نیاز است خود را باور داشته باشند. خانم دکتر لیلا جبلی با تکنیک های به روز مثبت اندیشی به شما یادآور خواهد شد که لیاقت چیزهای خوب را دارید و می توانید هر روز تمرین کنید و به نتیجه دلخواه خود دست یابید. با مشاوره صحیح بهانه تراشی ها متوقف می شود و خط فکری جدید شکل می گیرد و نتیجه ساز می شود.

مثبت اندیش باشیم

منبع : چگونه مثبت اندیش باشیم