داروهایمان را در ماه رمضان چگونه مصرف کنیم؟


نحوه مصرف داروها در ماه رمضان چگونه باید باشد؟

ماه رمضان ماه بندگی خدا است و همه ی ما در صورت توان مکلفیم که برای ادای واجب روزه بگیریم.

اما در این بین خیلی از کسانی که مبتلا به بیماری های مختلف مثب دیابت و صرع هستند باید در این بین دارو مصرف کنند و از این رو در این مطلب به این اشاره شده است که کسانی که هم مصرف دارو دارند و هم میخواهند روزه بگیرند چگونه ماه رمضان بهتری داشته باشند.

نحوه مصرف دارو در ماه رمضان

در ماه رمضان مصرف دارو باید جوری باشد که هرگز آن را قطع نکنید و یا در صورت قطع کردن دارو با پزشک خود باید مشورت کنید. قطع کردن دارو می تواند باعث بروز اختلالات جدی در سلامت شما شود.

 

دکتر فرزانه فرجیان- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مورد مصرف دارو در ماه مبارک رمضان اظهار داشت:

قطع مصرف دارو و یا تغییر در میزان و زمان مصرف داروها، بدون مشورت با پزشک معالج و یا دکتر داروساز، کار نادرستی است که می‌تواند باعث بروز اختلال در روند درمان و کاهش اثربخشی داروها شود.

 

وی تصریح کرد: قطع خودسرانه مصرف برخی از داروها مانند داروهای بیماران کلیوی، داروهای مغز و اعصاب، داروهای فشار خون و صرع، کار بسیار خطرناکی است که می‌تواند عوارض ناگواری به دنبال داشته باشد.

برای جلوگیری از بروز مسمومیت دارویی و یا تداخل مصرف داروها با یکدیگر، بیماران در خصوص نحوه مصرف داروها به همراه غذا و یا مصرف هم‌زمان چندین دارو، با پزشک مشورت کنند.

قطع خودسرانه مصرف برخی از داروها مانند داروهای بیماران کلیوی، داروهای مغز و اعصاب، داروهای فشار خون و صرع، کار بسیار خطرناکی است که می‌تواند عوارض ناگواری به دنبال داشته باشد

بیماران دیابتی، بیماران کلیوی، مبتلایان به آسم و یا صرع، مادران باردار و شیرده، مبتلایان به زخم‌های گوارشی حتماً باید قبل از اقدام به روزه داری، پزشک معالج خود را در جریان قرار داده و در خصوص نحوه مصرف داروهای خود با وی مشورت کنند.

به گزارش سازمان غذا و دارو – وی در رابطه با بیماران دیابتی، به‌ویژه مصرف کنندگان انسولین اظهار داشت: این دسته از بیماران باید زیر نظر پزشک اقدام به روزه داری کرده و روزانه در چندین نوبت به‌صورت منظم میزان قند و فشار خون خود را کنترل کنند.

با توجه به طولانی بودن مدت روزه داری و کاهش میزان الکترولیت‌ها، آب و قند بدن، توصیه میکنیم بهتر است روزه داران گرامی افطار خود را با آب، چای، سوپ سبزیجات به همراه چند عدد خرما شروع و پس از گذشت یک تا دو ساعت از افطار، نسبت به صرف شام اقدام کنند.

در شروع افطار باید از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ کردنی و حجیم اجتناب کرد و نوشیدن آب بسیار سرد نیز در ابتدای افطار باعث بروز اختلال در هضم غذا و تضعیف عملکرد معده می‌شود.


*همچنین بخوانید: