دلیل احساس ضعف و سستی در زمان بارداری چیست؟

سستی و ضعف در دوران بارداری

احساس سستی و ضعف در اوایل دوران بارداری شایع است. سستی ممکن است همراه با سرگیجه نیز باشد.  اگر در هنگام بارداری دچار سستی یا ضعف شدید، اتفاق بسیار شایعی است و نباید بیش از حد نگران کننده باشد. با این مقاله از راستینه همراه باشید تا اطلاعات کاملی در رابطه با احساس ضعف و سستی در بارداری بدست ‌آورید .

اطلاعاتی درباره احساس سستی و ضعف در بارداری

احساس سستی می تواند زمانی رخ دهد که شما بیش از حد سریع بلند می شوید یا مدت زمان طولانی ایستاده اید، زیرا تمام جریان خون شما به پایین ترین قسمت بدن (به پاها) میرود و اکسیژن کافی برای مغز شما وجود ندارد و موجب میشود سرگیجه یا ضعف را تجربه کنید.

در سه ماهه اول، فشار خون شما به تدریج کاهش می یابد و در اواسط بارداری (حدود هفته ۲۰) به پایین ترین نقطه خود می رسد و تا زمان زایمانبه آرامی به سطح طبیعی خود باز میگردد.

در حالی که تغییرات فشار خون شما در دوران بارداری اتفاق می افتد، ضربان قلب شما افزایش می یابد و قلب خون بیشتری را پمپاژ می کند. علاوه بر این، حجم خون در بدن شما در طول بارداری ۵۰ درصد افزایش می یابد. اغلب اوقات سیستم قلبی عروقی و عصبی می تواند با تغییرات فشار خون و ضربان قلب در دوران بارداری تنظیم شود. اما در صورتی که نتواند هماهنگی خود را ادامه دهد، ممکن است احساس سرگیجه و ضعف کنید.

اگر شروع به احساس ضعف و سستی کردید، بلافاصله به پهلوی چپ دراز بکشید تا جریان خون به مغز شما افزایش یابد. شما باید ظرف چند دقیقه احساس راحتی کنید. راه های دیگر برای از بین بردن این احساس عبارتند از:

  • تلاش برای خنک نگه داشتن خود
  • هیدراته ماندن با نوشیدن مقدار زیاد آب و مایعات
  • جلوگیری از بلند شدن سریع و خارج شدن بیش از حد سریع از رختخواب

 

دلیل احساس ضعف و سستی در زمان بارداری چیست؟

نکاتی برای مدیریت سرگیجه و سبکی سر

  • از بلند شدن و یا حرکت خیلی سریع خودداری کنید. اگر به سرعت بلند شوید، خون در بدن در پاها جمع خواهد شد. این مسئله می تواند در ایجاد احساس سرگیجه یا ضعف نقش داشته باشد. حتما از بلند شدن ناگهانی یا پریدن از روی صندلی خود پرهیز کنید (این کار ممکن است در طول سه ماهه اول شما کاملا آسان باشد).
  • از رختخواب به آرامی بلند شوید. بسیاری از زنان در ابتدای صبح هنگامی که از خواب بیدار میشوند احساس ضعف و سستی میکنند. باز هم بهترین کاراین است که همه چیز را به آرامی انجام دهید. میتوانید دست گرفتن به جالباسی یا دیگر وسایل مطمئن را برای حمایت از خود هنگام بلند شدن مدنظر قرار دهید.
  • خوب بخورید و خوب بنوشید. گاهی اوقات ضعف به سادگی ناشی از نخوردن کافی است. باید اطمینان حاصل کنید که در طول روز به اندازه کافیهیدارته هستید و غذای کافی برای پایدار ماندن سطح قند خون خود دریافت کرده اید. بهترین راه برای انجام این کار، خوردن چند وعده غذایی در روز است. این امر موجب تامین انرژی پایدار از طریق بدن شما در طی روز خواهد شد.
  • از محیط های بسیار گرم دوری کنید. بسیاری از زنان به خاطر احساس گرمای بیش از حد دچار سستی و ضعف میشوند. اگر در محیط گرمی قرار گرفتید به اتاق خنک تر بروید و یا حتی اگر مجبور شدید جلوی یخچال و فریزر (البته با درب باز) بایستید. در طول ماه های گرم و مرطوب تابستان، ممکن است دوش آب سرد بگیرید.
  • به خاطر داشته باشید که احساس سستی یا ضعف در دوران بارداری کاملا طبیعی است. با این حال، اگر علائم پایداری را تجربه کردید، یا علائم ناگهانی همراه با سردرد شدید، اختلالات بینایی یا بی حسی یا کرختی و سوزن سوزن شدن داشتید، بلافاصله برای رد سایر مشکلات جدی پزشکی، با پزشک خود تماس بگیرید.