چرا چشم قرمز می شود و چطور قرمزی و خارش و سوزش را از بن ببریم؟

دلیل قرمزی چشم و درمان و پیشگیری از قرمزی چشم ها

اگر حس می کنید چشم های شما خارش گرفته است و قرمز شده است باید این مشکل را جدی بگیرید. بهتر است دلیل قرمزی چشم ها را پیدا کنید و به دنبال راه درمان آن باشید.

 

قرمزی چشم

قرمز شدن چشم

آنچه در ادامه این نوشته به آن پرداخته خواهد شد، دلایلی هستند که عوامل فوق الذکر را سبب می شوند. با هم آنها را مرور کرده و راهکارهای علمی ای را برای شان بر خواهیم شمرد.

چشمان خشک

قرمزی چشم

استفاده از قطره چشمی

یکی از رایج ترین دلایل خون افتادن چشم ها خشک بودن آنهاست. زمانی که چشمان تان خشک هستند متورم شده و در آنها احساس خارش خواهید کرد. همین تورم سبب خون افتادن چشم های تان می شود.

دکتر «اسوتلانا فیشر» این خشکی را به خشکی هوا مربوط می داند. همچنین از نظر وی نگاه کردن طولانی به صفحه کامپیوتر نیز می تواند به خشکی چشم ها بیانجامد. وی توصیه می کند در چنین مواردی از اشک مصنوعی چشم استفاده شود.

آلرژی ها

قرمزی چشم

دکتر فیشر می گوید بسیاری از افراد از اینکه حیوان خانگی آنها می تواند سبب قرمز شدن چشم های شان شوند آگاهی ندارند. رعایت بهداشت کامل این حیوانات خانگی و کوتاه نگه داشتن موهای آنها می تواند از تورم و خارش چشم جلوگیری به عمل آورد.

برخی دیگر از انواع آلرژی ها نیز می توانند آلرژی های فصلی باشند که بر اثر آلاینده ها در هوا وجود دارند. یکی دیگر از راهکارهایی که دکتر فیشر پیشنهاد می دهد تعویض فرش برای زمین های چوبی و سخت است.

علاوه بر تورم، آلرژی می تواند باعث خروج آب از چشم نیز بشود. برای کمک به این روند می توان به دفعات از کمپرس سرد یا قطره های مصنوعی خصوصا انواعی که برای آلرژی در نظرگرفته شده اند استفاده کرد.

برخی از داروهای قرمزی چشم

قرمزی چشم

بسیاری از درمان های دارویی با خون افتادن چشم ها همراه هستند. به عنوان مثال، آنتی هیستامین ها، قرص های خواب، قرص های ضداضطراب و برخی از آرامبخش ها از قبیل ایبوپروفن می توانند سبب خشکی و قرمزی چشم شوند.

دلیل این امر نیز کاهش جریان خون در سلول های اطراف چشم است. برای خشکی چشم در چنین مواقعی از اشک مصنوعی استفاده کنید.

یائسگی

قرمزی چشم

دکتر فیشر بر این باور است که زنان در سنین بالاتر و به دنبال یائسگی بیشتر مستعد خون افتادن چشم های شان بر اثر خشکی به وجود آمده در داخل آنها هستند.

تغییرات هورمونی و به هم خوردن تعادل هورمون ها می تواند سبب خشکی و در نتیجه تورم چشم ها شود.

دکتر فیشر توصیه می کند که در چنین مواقعی چشم ها را چرب نگه داشته شده، از اشک مصنوعی یا کمپرس گرم استفاده شود.

کم خوابی یکی از دلایل قرمزی چشم

قرمزی چشم

چشم ها برای به دست آوردن انرژی مجدد نیاز به استراحت شبانه دارند. اگر شب ها کمتر از ۷ یا ۸ ساعت می خوابید، می تواند یکی از عوامل قرمز شدن چشم های تان باشد. به عنوان یک درمان موقت می توانید از قطره های چشمی مرطوب کننده استفاده کنید.

اما برای رسیدن به یک راهکار طولانی مدت بهتر است به تنظیم وضعیت خواب خود مبادرت کرده و برنامه خواب مشخصی داشته باشید.

همچنین می توانید با کاهش نگاه کردن به صفحاتی چون تلویزیون و گوشی همراه تان حداقل یک ساعت قبل از خواب کیفیت بهتری به خواب شبانه خود ببخشید.

در این ارتباط می توانید مقالات راهکارهای ساده ای که تنها با یک روز به کارگیری آنها زودتر به خواب خواهید رفت، ده راهکار برای خوب خوابیدن و افزایش کارایی مغز: در زنان با خوابیدن، در مردان با چرت زدن را نیز مطالعه بفرمایید.

لنزهای طبی یکی دیگر از علت های قرمز شدن چشم ها

قرمزی چشم

لنزها می توانند باعث خشکی چشم شوند، قرمزی، خشکی و گاهی خارش چشم ها را نیز به دنبال خواهند داشت.

همچنین وجود یک جسم خارجی در چشم های تان می تواند سبب خارش آنها نیز بشود. اگر متوجه شدید که برای مدتی نمی توانید از آن لنزها استفاده کنید حتما برای مشورت به پزشک تان مراجعه کنید. شاید او برند لنزی را که استفاده می کنید تغییر دهد.

در این ارتباط می توانید به مقالات خوابیدن با لنزهای طبی تا چه اندازه می تواند سلامت چشم ها را به مخاطره بیاندازد؟ و اشتباهات رایجی که افراد عمدتا در استفاده از لنزهای چشمی خود می کنند رجوع کنید.

عفونت چشم

قرمزی چشم

اگر در اطراف کودکان باشید یا از لنزهای طبی استفاده کنید این احتمال وجود دارد که دچار عفونت هایی در ناحیه چشم های تان شوید. ورم ملتحمه و یا صورتی شدن رنگ چشم ها می تواند از نشانه های وجود عفونت در آنها باشد.

دکتر فیشر می گوید اگر به همراه این صورتی شدن چشم، احساس درد، کاهش دید و یا حساسیت نیز در چشم های تان به وجود آمده هر چه سریع تر به یک متخصص مراجعه کنید.

پاره شدن رگ های خونی

قرمزی چشم

زمانی که فشار بسیار زیادی روی چشم های تان وارد آید ممکن است رگ های خونی در چشم دچار پارگی شوند. دکتر فیشر می گوید تشخیص این پارگی از یک خون افتادگی ساده آسان است. با مشاهده چنین اتفاقی حتما سریع به یک متخصص مراجعه کنید.

حتما بخوانید :  ورزش صورت برای از بین بردن چین و چروک + عکس و فیلم و آموزش

علت قرمزی چشم ها چیست؟

قرمزی چشم هنگامی رخ می‌دهد که عروق خونی در سطح چشم گشاد شوند و معمولا در اثر عفونت میکروبی یا حساسیت است.

برخی از علل شایع قرمزی چشم‌ها شامل موارد زیر است:

– فشار آمدن به چشم به علت کار زیاد، مثل نگاه کردن طولانی مدت به مانیتور کامپیوتر

– سرفه شدید و مداوم

– عفونت چشم

– سرماخوردگی یا آلرژی (حساسیت)

– گلوکوم (آب ‌سیاه) حاد چشم

– خراش قرنیه که معمولا ناشی از گذاشتن طولانی‌مدت لنز یا وارد شدن شن یا گرد و غبار به چشم است.

– مشکلات خونریزی‌دهنده که اغلب ناشی از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون است.

قرمزی چشم در اثر التهاب ملتحمه

قرمزی چشم معمولا برای بیان ورم و التهاب ملتحمه چشم به کار می رود. ملتحمه، پرده شفافی است که زیر پلک ها و قسمت هایی از کره چشم را پوشانده است.

التهاب ملتحمه می تواند در اثر عفونت باکتریایی یا ویروسی و یا در اثر حساسیت (آلرژی) باشد.

این بیماری ممکن است منجر به احساس وجود جسم خارجی در یک یا هر دو چشم شود ، طوری که فرد احساس می کند قادر به بیرون آوردن آن نیست. همچنین زمانی که فرد از خواب بیدار می شود، ممکن است چشم وی پر از ترشحات باشد.

التهاب ملتحمه سبب می شود که عروق کره چشم در مقایسه با قبل بیشتر مشخص شوند و همین عامل سبب می شود که سفیدی چشم قرمز به نظر برسد

بروز التهاب علاوه بر ایجاد قرمزی، بر روی بینایی نیز گاهی تأثیر می گذارد.

اگر فردی دچار قرمزی چشم شود، با انجام اقدامات خاصی می تواند آن را برطرف نماید. ولی از آنجایی که قرمزی چشم می تواند مسری باشد، لذا باید هرچه سریع تر تحت درمان قرار گیرد. این درمان سریع به خصوص در سنین قبل از مدرسه که کودک می تواند به التهاب ملتحمه باکتریایی یا ویروسی مبتلا شود، بسیار مهم است.

شانه های قرمزی چشم

خارش و یا قرمزی در یک یا هر دو چشم ، تاری دید، حساسیت به نور، انواع ترشحات در یک یا هر دو چشم که در طی شب منجر به تشکیل دلمه در چشم ها می شود و نهایتا فرسودگی چشم.

دلایل قرمزی چشم

باکتری ها، ویروس ها و حساسیت می توانند منجر به بروز قرمزی چشم شوند، اما شایع ترین علت ویروس ها می باشند. گاهی اوقات نوزادان به علت باز نشدن کامل مجرای اشکی مبتلا به قرمزی چشم می شوند.

در ورم ملتحمه ناشی از باکتری یا ویروس، یک یا هر دو چشم مبتلا می شوند. فرم باکتریایی و ویروسی می توانند با سرماخوردگی ارتباط داشته باشند و هر دو بسیار مسری هستند. این فرم ها معمولا در اطفال شایع تر هستند، اما بالغین نیز به همان نسبت می توانند مبتلا شوند.

در ورم ملتحمه ناشی از حساسیت یا آلرژی معمولا هر دو چشم مبتلا می شوند که به دلیل تماس با مواد حساسیت زا نظیر گرده گل ها ایجاد می شود. در پاسخ به مواد حساسیت زا، هیستامین در بدن ترشح می شود. آزاد شدن هیستامین در بدن می تواند منجر به بروز علائم حساسیت مانند قرمزی چشم ها شود. فرد مبتلا به قرمزی چشم ناشی از حساسیت ممکن دچار خارش شدید چشم ها ، خارش بدن ، عطسه و آبریزش بینی گردد. به علاوه ممکن است پلک ها تا حدی ورم کنند.

در مورد قرمزی چشم چه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود؟

قرمزی چشم، یک حساسیت تحریک کننده می باشد، اما در اکثر مواقع برای بینایی ضرری ندارد و به ندرت نیاز به درمان فوری و شدید پیدا می کند. ولی از آنجایی که این بیماری می تواند تا دو هفته بعد از شروع علائم مسری باشد، لذا تشخیص و درمان به موقع بسیار مهم می باشد.

کودکان مبتلا به ورم ملتحمه باکتریایی باید تا شروع درمان، از سایر کودکان دور نگه داشته شوند، اما فرم ویروسی تنها تا چند روز مسری است.

گاهی اوقات ورم ملتحمه سبب بروز عوارضی در قرنیه می شود که نیاز به درمان فوری دارد.

تشخیصقرمزی چشم

برای تشخیص عامل بیماری، ممکن است پزشک از ترشحات چشم بیمار نمونه ای تهیه کند و به آزمایشگاه بفرستد. اگر بیمار کودکی باشد که مرتبا دچار قرمزی چشم می شود، باید از نظر وجود انسداد در مجاری اشکی، توسط پزشک مورد معاینه قرار بگیرد.

درمانقرمز شدن چشم ها

اگر عفونت باکتریایی وجود داشته باشد، باید از قطره های آنتی بیوتیکی استفاده کرد تا هر چه سریع تر عفونت درمان شود. برای پیشگیری از عود عفونت، باید دوره درمان به طور کامل طی شود. معمولا عفونت های ویروسی به خودی خود در طی یک هفته درمان می شوند.

اگر فرم حساسیتی وجود داشته باشد، ممکن است از انواع قطره های چشمی جهت درمان استفاده شود که شامل آنتی هیستامین ها، کورتون ها و قطره های ضدالتهابی می باشند.

حتما بخوانید :  فکرهای اشتباه که باعث افزایش وزن می شود و باید از آن دوری کنید

البته تمامی این درمان ها باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شوند و از انجام خودسرانه آنها پرهیز نمود.

پیشگیری از انتقال عفونت

رعایت نکات بهداشتی بهترین راه کنترل قرمزی چشم است. زمانی که عفونت تشخیص داده شد باید اقدامات ذیل انجام شود:

* هرگز با دست خود چشم هایتان را نمالید.

* هر زمان که ممکن است و به صورت مکرر دست های خود را بشویید.

* هر روز حوله ها و لباس های خود را بشویید و اجازه ندهید فرد دیگری از آن ها استفاده کند.

* وسایل آرایشی چشم خود را دور بیندازید و هرگز به دیگران اجازه ندهید از وسایلی که با چشم های شما تماس داشته اند، استفاده کنند.

* اگر از لنز چشمی استفاه می کنید، به توصیه های پزشک خود در ارتباط با نحوه محافظت از لنزهای چشم عمل نمایید.

* اگر کودک تان مبتلا به قرمزی چشم است و یا قرمزی چشم در مدرسه آنها شیوع پیدا کرده است، از تماس او با سایرین ممانعت کنید. بسیاری از مدارس، کودکان مبتلا را به خانه می فرستند.

* نوزادان بسیار مستعد ابتلا به عفونت های چشمی باکتریایی موجود در کانال زایمان هستند. این باکتری ها در بدن مادر هیچ گونه علامتی ایجاد نمی کنند. گاهی اوقات این باکتری ها در نوزادان منجر به بروز عفونت های چشمی بسیار شدید می شوند که نیاز به درمان فوری دارند. وجود همین اختلال سبب شده است که بلافاصله بعد از تولد از قطره های آنتی بیوتیکی چشمی نظیر اریترومایسین استفاده شود.

درمان خانگی قرمزی چشم

شما می توانید با استفاده از کمپرس گرم بر روی چشم مبتلا از شدت علائم آن بکاهید. بدین منظور از یک پارچه تمیز استفاده نموده و آن را بعد از قرار دادن در آب ولرم و فشردن، به آرامی بر روی چشم های خود قرار دهید.

در موارد حساسیتی، از مالیدن چشم هایتان خودداری ممانعت کنید، زیرا سبب رها شدن بیشتر هیستامین خواهد شد. در عوض می توانید از کمپرس سرد برای تسکین علائم استفاده نمایید. در این موارد از قطره های چشمی آنتی هیستامین و منقبض کننده های عروقی استفاده کنید.

درمان قرمزی چشم

التهاب مویرگ های سطح چشم به علت جریان زیاد خون و نرسیدن اکسیژن کافی به قرنیه چشم به وجود می آید. به گزارش «نیوزویک» خستگی چشم، خستگی مفرط، فشارخون بالا، کمبود ویتامین B2 و B6، مصرف بیش از حد مشروبات الکلی و واکنش های آلرژی زا، علت شایع این حالت است. به طور عمده قرمزی چشم باعث ایجاد درد، قرمزی، خشکی و خارش می شود.

درما ن های موثر خانگی

۱- علت عمده قرمزی چشم نرسیدن اکسیژن کافی به قرنیه است، بنابراین چینی ها در این گونه موارد استفاده از گیاه ژنکوبیلوبا را که انتقال اکسیژن و ماده مغذی به چشم را افزایش می دهد و به طور موثر این ناراحتی را برطرف می کند، تجویز می کنند.

۲- مصرف ویتامین B کمپلکس برای چند روز مشکل را برطرف خواهد کرد.

در این موارد کمپرس دم کرده برگ های تمشک مفید است.

۳- کمپرس مخلوطی از آب آلوئه ورا و شیر را به مدت ۲۰ دقیقه روی چشم بگذارید.

۴- روزانه ناشتا ۲ عدد گوجه فرنگی بخورید تا قرمزی چشم برطرف شود.

۵- در صورت داشتن آلرژی، کمپرس آب سرد کنید و یا با آب سرد صورت خود را بشویید تا مویرگ ها جمع شود.

۶- اگر قرمزی چشم به علت خستگی چشم یا خستگی مفرط باشد، سعی کنید استراحت کافی داشته باشید.

۷- از مالیدن و خاریدن چشم که این حالت را بدتر خواهد کرد و ممکن است باعث عفونت شود، بپرهیزید.

۸- برای حفظ سلامت بینایی غذاهای حاوی ویتامین A مصرف کنید.
۹- اسفناج برای بافت چشم مفید است.

۱۰- از مصرف مواد آلرژی زا که باعث قرمز شدن چشم می شود، بپرهیزید.
۱۱- برای مدت طولانی به تماشای برنامه تلویزیونی نپردازید.

۱۲- اگر از رایانه استفاده می کنید، روی چشم فشار وارد نکنید.

۱۳- هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، از عینک آفتابی استفاده کنید.