التهاب گوش خارجی چه علائمی دارد؟


التهاب گوش خارجی چه علائمی دارد؟
در التهاب گوش خارجی که به آن اصطلاحاً اوتیت اکسترنا (Otitis externa) گفته می شود، مجرای گوش ملتهب می شود و معمولاً علت آن، یک عفونت باکتریایی، ویروسی و یا قارچی می باشد.
اوتیت اکسترنا اغلب بعد از شنا کردن ایجاد می شود زیرا وجود رطوبت در مجرای گوش باعث افزایش احتمالی بروز عفونت می شود. این وضعیت همچنین می تواند در افرادی که درمحیط های گرم و مرطوب کار می کنند و یا افرادی که از وسایل داخل گوش استفاده می کنند ایجاد شود.

التهاب گوش خارجی چیست؟

التهاب گوش خارجی ممکن است به علت عفونت، حساسیت یا علل دیگر ایجاد شود. عفونت میکروبی و عوارض پوستی همچون التهاب پوست سبوریک و اگزمای آتوپیک چند علت برای التهاب گوش خارجی می باشند.

اگر پوست حساس مجرای گوش به مدت طولانی در معرض آب قرار گیرد مثلا هنگام شنا، یا خراشیده شود یا با یک جسم خارجی مانند گوش پاک کن یا در اثر انسداد طولانی با موم گوش تحریک شود احتمال عفونت بالا می رود.

در حالت طبیعی میکروب های مختلف و قارچ ها در گوش خارجی وجود دارند. التهاب گوش خارجی ممکن است موجب ترشح مجرای گوش شود.


علائم التهاب گوش خارجی:

ممکن است لاله گوش هنگام دست زدن یا کشیدن دردناک باشد. نشانه های دیگر این عارضه عبارتند از:

  • خارش که معمولا درد به دنبال دارد.
  • ترشح از مجرای گوش که ممکن است گاه مایع آبکی یا چرکی سبز، سفید یا زرد رنگ باشد.
  • کم شنوایی، اگر موم گوش یا ترشح آن موجب مسدود شدن مجرای گوش شده باشد.
  • تاول های آب دار و پوسته دهنده

درمان التهاب گوش خارجی

پزشک از چرک مجرای گوش، نمونه ای برای آزمایش می فرستد. اگر پزشک یک جسم خارجی یا توده ای از موم ببیند آن را خارج خواهد کرد و مجرای گوش را تمیز و خشک می کند. پزشک معمولا آنتی بیوتیک و قطره گوش ضد درد تجویز می کند.

در صورت درمان، التهاب گوش خارجی معمولا ظرف 7 تا 10 روز بهبود می یابد. برای تسکین درد می توانید به کودک استامینوفن بدهید و همچنین کیسه آب گرم (نه آب داغ) یا پارچه گرم روی گوش فرزندتان قرار دهید. برای استفاده از قطره گوش، ابتدا کودک را به پهلو بخوابانید به طوری که گوش دردناک رو به بالا باشد.

در شیرخواران لاله گوش را به طرف پایین و عقب و در کودکان بزرگ تر به طرف بالا و عقب بکشید تا مجرا کاملا مستقیم گردد، سپس چند قطره دارو در گوش کودک بچکانید و چند دقیقه کودک را در همان وضع نگه دارید تا دارو خارج نشود، دقت داشته باشید که دارو نباید سرد باشد.

تا بهبودی کامل بیماری کودک نباید شنا کند و گوش او نباید خیس شود. هنگام حمام چیزی در گوش قرار دهید تا آب وارد آن نشود. برای تمیز کردن گوش از اسفنج مرطوب استفاده کنید و گوش را نشویید.

منبع: farzand.net


*همچنین بخوانید: علت عفونت گوش میانی