رژیم غذایی خودسرانه

عوارض خطرناک رژیم غذایی خودسرانه

افرادی زیادی دچار اضافه وزن هستند و هدف کم کردن وزن را دارند که دقیقا نمی دانند چه باید بکنند و از کجا شروع کنند. اکثر این افراد رژیم غذایی خودسرانه انتخاب می کنند. رژیم غذایی خودسرانه می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد و به سلامت آسیب جدی وارد کند.

برخی از رژیم های سم زدایی که استفاده از تنها یک ماده غذایی را توصیه می کنند، ممکن است منجر به مرگ افراد شوند.از آنجا که همه موادغذایی علاوه بر موارد با ارزش و مناسب مواد مضر و سمی هم دارند که با استفاده زیاد از آن ماده غذایی پس از مدتی بدن فرد را سمی می کنند، رژیم های سم زدایی می توانند در بازیابی سلامت افراد بسیار موثر باشند.یک ماده مغذی مثل سیب با تمام فوائدی که دارد باید به مقدار کم مصرف شود زیرا با مصرف زیاد به جای کمک به بدن موادمغذی داخل دستگاه گوارش را دفع کرده و به آن آزار می رساند و حتی ممکن است آن را زخمی کند.

رژیم های سم زدایی صحیح براساس شرایط فرد از نظر سن و سال و نیازهایش توصیه می شود که برای پی بردن به این نیازها از او آزمایش های بیوشیمیایی خاصی گرفته می شود که نشان دهنده وضعیت اسید فولیک، کلسترول، میزان نیتروژن داخل خون و دیگر شاخص های آزمایشگاهی است. پس در مرحله دوم میزان دریافت موادغذایی فرد بررسی می شود و درنهایت طبق آن برای مراجع رژیم سم زدایی مناسبی تنظیم می شود تا از تجمع بیش از حد موادغذایی در بدن فرد جلوگیری شود.

رواج رژیم های خطرناک

رژیم های سم زدایی نامناسب رژیم هایی هستند که استفاده از آب یا یک نوع سبزی یا میوه خاص را تجویز می کنند. همچنین برخی از این رژیم ها که به عنوان رژیم های لاغری شناخته می شوند استفاده از پروتئین یا کربوهیدرات هایی را که باعث چاقی می شوند را منع کرده و به جای آن استفاده فراوان از فیبر را به صورت هرروزه توصیه می کنند.

رژیم های آب درمانی در دوره ای مطرح شد و افراد زیادی از آن استفاده کردند که پس از مدتی عوارض آن خود را به صورت ناراحتی های کلیه و دستگاه گوارش نشان داد.

هر فردی در هر سنی برای این که بداند مقدار غذای موردنیازش چقدر است باید به متخصص تغذیه مراجعه کند و هرگز نباید خودسرانه رژیم بگیرد.

متخصص تغذیه با ارزیابی دریافت غذاها سعی می کند بررسی کند که آیا وزن، قد، اندازه دور کمر و چین های پوستی فرد طبیعی است یا خیر و اگر همه چیز طبیعی بود، حال عمومی، لطافت و مرطوبیت پوست و درجه دمای فرد را بررسی می کند و اگر پس از این بررسی ها شرایط فرد غیرعادی بررسی شد او را به آزمایشگاه می فرستند.

در بسیاری از موارد مشاهده شده که فرد عادی بدون هیچ بیماری و نیازی و بدون اینکه خطری وی را تهدید کند، بدون مراجعه به متخصص داخلی و تعیین نوع چکاپ توسط متخصص به آزمایشگاه ها مراجعه می کنند و آزمایشگاه ها هم مبالغ زیادی را بابت چکاپ ها از آنها دریافت می کنند.

بدون توجه به تجویز پزشک از آنها آزمایش و آنها را از وضعیت بدنی شان مطلع می کنند که درنهایت این افراد خودسرانه اقدام به مصرف داروهای مختلف می کنند. این درحالی است که این داروها، لطمات جدی و سنگینی به بدن این افراد وارد می کند و حتی ممکن است آنها را تا پای مرگ بکشاند. متأسفانه بسیار اتفاق افتاده که شاهد مراجعه کنندگانی بوده ایم که با مصرف خودسرانه دارو، کبدشان از کار افتاده و دچار مرگ شده اند.

مردم باید در هر زمینه ای به متخصص مراجعه کنند تا سلامتی خود را تضمین کنند. مردم نباید با حرف های افراد معمولی و تبلیغات مختلف تحت تأثیر قرارگرفته و سبک سلامت زندگی خود را تغییر دهند بلکه باید با مراجعه به متخصص از وضعیت سلامت و درمان خود اطمینان حاصل کنند.

همچنین بخوانید :