هلو برای ما چه فوایدی دارد؟


خواص هلو

یکی از میوه ای پر خاصیت که این روزها در میوه فروشی ها دیده می شود هلو است. هلود برای سلامتی مفید است باعث درمان انوع سرطان، کاهش وزن، تنظیم کلسترول خون، بیماری های عصبی و کاهش وزن مفید است. این میوه باعث سم زدایی بدن می شود و دارای خواص شد پیری است و همچنین به هضم دستگاه گوارش کمک می کند. میزان زیادی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها در این میوه یافت می شود که برای زنان باردار بسیار مفید است. این میوه می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن بشود.

هلو یک میوه‌ی تابستانی آبدار و همه فن حریف است که بومی چین و آسیای جنوبی است. نام لاتین آن پرونوس پرسیکا (Prunus Persica) است و محصول یک درخت برگریز است و در مناطق معتدل در سراسر جهان رشد می‌کند. هلو متعلق به خانواده‌ی گلسرخیان است که شامل میوه‌هایی مانند آلو و گیلاس نیز می‌شود.

چین بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی هلو است و این میوه به عنوان نماد طول عمر و جاودانگی در چین مورد تکریم و احترام است. دیگر کشورهای برتر در زمینه‌ی تولید هلو عبارتند از ایتالیا، اسپانیا، ایالات متحده، و یونان. در واقع، گرجستان نیز به عنوان “کشور هلو” شناخته شده‌است چرا که هلوهای تولید شده در این کشور به لحاظ طعم، بافت و مواد مغذی دارای بالاترین کیفیت هستند. هلو در سال ۱۹۹۵ به عنوان میوه‌ی کشور گرجستان تعیین شد. این میوه در اندازه‌های مختلف در دسترس است، و رنگ آن از زرد تا قرمز، بسته به کشور تولیدکننده متغیر است.

بر خلاف شلیل، که سطح بیرونی صافی دارد، هلو دارای پوست مخملی و پرزدار است. این میوه گوشتی آب‌دار و زرد و عطری ملایم دارد. هلو یک شفت یا میوه‌ی هسته‌ای است چرا که بخش گوشتی بیرونی آن یک پوسته را که دارای یک دانه‌ی خوراکی است، احاطه کرده‌است. این میوه بر اساس این‌که گوشت چه‌قدر به هسته چسبیده‌است به چند دسته طبقه‌بندی می‌شود: هلوی هسته چسبان که در آن گوشت میوه به سختی به هسته چسبیده‌است، هلوی نیمه هسته‌ جدا که در آن گوشت با کمی تلاش از هسته جدا می‌شود و هلوی هسته جدا که گوشت به راحتی از هسته جدا می‌شود.

ارزش غذایی هلو

هلو طیف گسترده‌ای از مواد مغذی دارد که برای عملکرد سالم بدن حیاتی هستند. این میوه منبغ غنی ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C (اسکوربیک اسید) است. همچنین، هلو منبع خوبی از ویتامین E (آلفا توکوفرول)، ویتامین K (فیلوکینون)، ویتامین B۱ (تیامین)، ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)، ویتامین B۳ (نیاسین)، ویتامین B-۶، فولات و اسید پانتوتنیک است. این میوه‌ی خوش طعم گنجینه‌ای غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، منگنز، فسفر، روی و مس است. هلو کم کالری است، هیچ گونه چربی اشباع شده یا کلسترول ندارد و منبع خوبی از فیبر غذایی است.

خواص هلو برای سلامتی

هلو علاوه بر طعم طراوت‌بخش و عطری که دارد، غنی از کاروتنوئید است و انواعی از خواص درمانی را به شما ارائه می‌‌دهد.

۱.دارای آنتی‌اکسیدان است

پوست و گوشت هلو دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قابل توجهی است. وجود اسید کلروژنیک در هلو نیز در اثرات محافظتی این میوه نقش دارد. آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لوتئین، زآگزانتین و بتا کریتوکسانتین به مهار رادیکال‌های آزاد مشتق شده از اکسیژن کمک می‌کنند و از بدن در برابر اثرات مضر بیماری‌های مختلف محافظت می‌کنند.

خواص هلو

۲. مانع از بروز هیپوکالمی می‌شود

هلو حاوی پتاسیم است، ماده‌ای که برای سیگنال‌دهی مناسب اعصاب و عملکرد سلولی بدن نقشی حیاتی دارد. پتاسیم موجود در هلو نیز به فرآیندهای سوخت و ساز بدن، استفاده از کربوهیدرات‌ها، حفظ تعادل الکترولیت، و تنظیم بافت عضلانی کمک می‌کند. نبود پتاسیم در بدن می‌تواند به هیپوکالمی منجر شود؛ اختلالی که می‌تواند روی قدرت عضلانی تاثیر بگذارد و باعث نامنظم شدن ضربان قلب شود.

۳. از خواص هلو ضد سرطان بودن است

هلو غنی از ترکیبات کاروتنوئیدی و فنلی است که دارای خواص ضد تومور و ضد سرطان هستند، و همچنین به مبارزه با انواع مختلفی از سرطان‌ها مانند سرطان پستان، سرطان ریه و سرطان روده‌ی بزرگ کمک می‌کنند. مطالعات از این واقعیت حمایت کرده‌اند که کلروژنیک اسید و نئوکلوروژنیک اسید موجود در هلو اثرات سودمندی روی مهار رشد سلول‌های سرطان پستان دارند بدون این‌که روی سلول‌های نرمال تاثیر بگذارند، بر خلاف درمان سرطان با شیمی‌درمانی، که روی سلول‌های سالم نیز تاثیر منفی می‌گذارد. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده‌اند که گروه گیاهی رزاسه (گلسرخیان)، که شامل هلو می‌شود، غنی از بتاکاروتنهستند و در نتیجه اثرات محافظتی در برابر سرطان ریه دارد.

۴. از پوست مراقبت می‌کند

هلو با توجه به داشتن مقدار مناسبی از ویتامین C که محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد مضر و عفونت‌ها را نیز فراهم می‌کند، در حفظ سلامت پوست موثر است. این میوه همچنین در برابر اشعه‌ی فرابنفش اثر حفاظتی روی پوست دارد. مطالعات شواهدی ارائه کرده‌اند مبنی بر این‌که آنتی‌اکسیدان‌های زآگزانتین و لوتئین اثرات ضد التهابی قابل‌توجهی روی آسیب‌های پوستی ناشی از اشعه‌ی UV-B دارند و از پوست در برابر تکثیر غیرعادی سلولی محافظت می‌کنند. فلاونوئیدهای موجود در هلو اثرات فوتوپروتکشن* دارند و به جلوگیری از اریتمای ناشی از UV کمک می‌کند.

*به معنی قابلیت طبیعی بدن در به حداقل رساندن آسیبهای وارده در اثر امواج ماوراء بنقش نور خورشید است-م.

هلو به طور گسترده‌ای در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی برای تولید کرم‌های پوست و بسته‌های زیبایی استفاده می‌شود. فلاونوئیدها و ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری فراوانی که در هلو وجود دارد به از بین رفتن سلول‌های مرده‌ی پوست کمک می‌کند، و در عین حال باعث مرطوب شدن و احیاء پوست می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها نیز سبب بهبود سریع‌تر مشکلات پوستی مانند لکه‌ها و نقایص می‌شوند.

۵. سلامت چشم‌ها را ارتقاء می‌دهد

هلو غنی از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. بتاکاروتن نقش مهمی در سالم نگه داشتن قوه‌ی بینایی بازی می‌کند و مانع از بیماری‌های مختلف چشم مانند خشک‌چشمی و کوری می‌شود. یک مطالعه‌ی پژوهشی- تحقیقی نشان داده‌است که کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین موجود در هلو اثرات مثبتی در ارتباط با کم شدن شیوع آب‌مروارید هسته‌ای دارند. چنان‌چه مطالعات نشان می‌دهند، لوتئین و زآگزانتین در رنگدانه‌ی ماکولای چشم ساکن می‌شوند و به حفاظت از شبکیه‌ی چشم در برابر دژنراسیون ماکولای (تباهی لکه‌ی زرد) مرتبط با سن کمک می‌کنند. علاوه بر این، مواد مغذی موجود در هلو از بافت شبکیه در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و آسیب‌های احتمالی ناشی از نور با طول موج بالا محافظت می‌کند.

۶. برای زنان باردار مفید است

هلو به دلیل داشتن طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری، در دوران بارداری با‌ارزش است. ویتامین C روی رشد سالم استخوان‌ها، دندان‌ها، پوست، عضلات و رگ‌های خونی کودک تاثیر مثبت دارد. این ویتامین همچنین به جذب آهن که در دوران بارداری بسیار ضروری است کمک می‌کند. فولات موجود در هلو باعث جلوگیری از نقایص لوله‌ی عصبی مانند اسپینا بیفیدا (مهره‌شکاف) می‌شود. پتاسیم موجود در هلو به جلوگیری از گرفتگی عضلانی و خستگی عمومی شایع در بارداری کمک می‌کند. وجود فیبر در آن باعث هضم مناسب غذا می‌شود و اختلالاتی مانند یبوست را کاهش می‌دهد.

خواص هلو

۷. هضم را بهبود می‌دهد

هلو با توجه به این‌که قلیایی است و فیبر دارد، برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است. فیبر غذایی موجود در هلو آب را جذب می‌کند و به جلوگیری از اختلالات معده مانند یبوست، بواسیر، زخم معده، ورم معده و حرکات نامنظم روده کمک می‌کند. این میوه همچنین در پاکسازی و از بین بردن مواد زائد سمی موجود در روده‌ها تاثیر مثبت دارد و مانع از این می‌شود که بدن دچار اختلالات مختلف شکمی، از جمله سرطان معده شود. هلو با توجه به ملین بودن‌اش، در انحلال سنگ کلیه و مثانه تاثیرگذار است.

 

۸. اثرات مثبتی روی سیستم عصبی دارد

وجود منیزیم در هلو به جلوگیری از بروز استرس و اضطراب در بدن کمک می‌کند و باعث حفظ آرامش سیستم عصبی می‌شود. کمبود منیزیم می‌تواند روی عملکرد سیستم عصبی مرکزی تاثیر بگذارد، و منجر به این شود که عضلات بیش از حد فعالیت کنند و فعالیت سیگنال‌های عصبی افزایش بیابد. یک مطالعه‌ی پژوهشی تحقیقاتیِ انجام شده در این رابطه، نشان داده‌است که مصرف غذاهای غنی از منیزیم همراه با ویتامین B-۶ اثرات مطلوبی در درمان تحریک بیش از اندازه‌ی سیستم عصبی مرکزی در کودکان دارد. مطالعه‌ی دیگری نشان داده‌است که درمان منیزیم به بهتر شدن علائم و نشانه‌های افسردگی اساسی کمک می‌کند. مصرف هلو همچین در طب آیورودا برای تعادل سیستم عصبی مفید در نظر گرفته شده‌است.

۹. از خواص هلو ضد چاقی است

هلو حاوی ترکیبات زیست‌فعال است که اثرات مفیدی در مبارزه با اختلالات مرتبط با چاقی نشان داده‌اند. یک مطالعه‌ی پژوهشی تحقیقاتی نشان داده‌است که ترکیبات فنلی موجود در هلو دارای خواص ضد التهابی و ضد چاقی هستند که در مبارزه با سندرم متابولیک (نشانگان سوخت و ساز) تاثیر مثبت دارند؛ عدم مقابله با این سندروم، می‌تواند به نگرانی‌های جدی در رابطه با سلامتی منجر شود.

۱۰. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

هلو سرشار است از اسید آسکوربیک (ویتامین C) و روی که به عملکرد طبیعی بدن و حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک می‌کنند. روی و ویتامین C دارای خواص التیام‌بخش زخم و آنتی‌اکسیدانی موثری هستند که در مبارزه با عفونت و کاهش شیوع و شدت بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، مالاریا، ذات‌الریه و اسهال کمک می‌کنند. کمبود این اجزاء می‌تواند به انفجار اکسیداتیو (انفجار تنفسی) و اختلال در فعالیت سلولی منجر شود.

 

۱۱. سطح کلسترول بد را پایین نگه می‌دارد

تحقیقات نشان داده‌اند که ترکیبات فنلی موجود در پوست و گوشت هلوی هسته جدا به حفظ سطح کلسترول LDL (لیپوپروتئین کم‌چگالی) و تحریک کلسترول خوب HDL (لیپوپروتئین پرچگالی)کمک می‌کنند. این فرآیند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مربوط به قلب و حفظ سلامت مطلوب قلب و عروق می‌شود.

۱۲. از خواص هلو ضد پیری است

هلو منبع روی است، عنصری که خواص ضد پیری دارد. مصرف غذاهای غنی از روی مانند هلو تولید آنتی‌بادی‌ها (پادتن) را ترویج می‌کند و مانع از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد می‌شود. هلو همچنین با افزایش سطح هورمون تستوسترون در بدن در روند پیری اندام تناسلی مردان تداخل ایجاد می‌کند.

 

۱۳. سلامت استخوان و دندان‌ها را بهبود می‌دهد

هلو حاوی فسفر است که همراه با کلسیم، به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها و همچین نگهداری و ترمیم بافت‌های بدن کمک می‌کند. این میوه همچنین در پیشگیری از بیماری‌های مختلف استخوان مانند کم شدن مواد آهکی استخوان، که می‌تواند منجر به پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه شود، تاثیر مثبت دارد. مصرف غذاهای غنی از فسفر مانند هلو معدنی شدن دوباره‌ی استخوان را ترویج و استحکام آنها را حفظ می‌کند. همراه با کلسیم، ویتامین C موجود در هلو نیز نقش مهمی در تقویت استخوان فک و لثه‌ (که به سالم ماندن دندان‌ها کمک می‌کند) دارد.

خواص هلو

۱۴.سم‌زدایی بدن هم از خواص هلو است

هلو برای پاکسازی و زدودن سموم از بدن مفید است و به خارج کردن سموم مضر از کبد و کلیه‌ها کمک می‌کند. یک مطالعه‌ی پژوهشی ثابت کرده‌است که عصاره‌ی هلو دارای عناصر محافظت‌کننده‌ی کبد است و در درمان اختلال کبد سمی ناشی از درمان طولانی مدت بیماری‌های مختلف مانند میگرن، بیماری سل و دیابت ارزشمند است. هلو به طور گسترده‌ای در فرهنگ‌های شرقی در تولید محصولات سم‌زدایی گیاهی مانند چای‌های سم‌زدا استفاده می‌شود.

 

خواص هلو ۱۵: به درمان استاز خون کمک می‌کند

گفته می‌شود که هسته‌ی درونی هلو در درمان اختلال استاز خون که در آن خون غیرفعال می‌شود مفید است. استاز خون ممکن است در اثر کمبود طولانی مدت خون به وجود بیاید، و ممکن است به آب‌زدودگی خون منجر شود. این اختلال هم ممکن است در اثر زایمان، آسیب دیدن شکم، یا جراحی اتفاق بیفتد.

۱۶. سلامت یاخته‌ای را بهبود می‌دهد

هلو حاوی آهن است که برای به وجود آمدن هموگلوبین در گلبول‌های قرمز خون حیاتی است. مصرف مواد غذاییِ مانند هلو در طول تمام مراحل زندگی، از جمله کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و مراحلی مانند قاعدگی و بارداری مهم است.

۱۷. مانع از اختلالات عصبی می‌شود

مطالعات ثابت کرده‌اند که عصاره‌ی هلو اثرات مفیدی بر روی سیستم کولینرژیک مرکزی دارد. سیستم کولینرژیک یک سیستم انتقال‌دهنده‌ی عصبی است که به عنوان پشتیبان اصلی عملکرد حافظه و یادگیری عمل می‌کند. مواد موجود در هلو از انحطاط سیستم کولینرژیک جلوگیری می‌کنند و مانع از ابتلا به اختلالات مختلفی از جمله بیماری آلزایمر می‌شوند.

۱۸. از بدن در برابر کم‌خونی محافظت می‌کند

کارشناسان بهداشت و سلامت به کسانی که به کم‌خونی فقر آهن مبتلا هستند، توصیه می‌کنند که مصرف غذاهای غنی از آهن را مانند هلو در رژیم غذایی‌شان افزایش بدهند. آهن به افزایش تولید هموگلوبین کمک می‌کند، در نتیجه کم‌خونی را به حداقل می‌رساند و مانع از آن می‌شود. هلو همچنین میزان بالایی از ویتامین C دارد که کمک می‌کند بدن‌تان در جذب آهن بهتر عمل کند.

خواص هلو ۱۹: از خواص هلو کاهش التهاب است

هلو یک ضد التهاب و ضد میکروب بسیار عالی است و خواص آنتی‌اکسیدانی دارد. متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به نقرس یا روماتیسم هلو را به صورت منظم مصرف کنند. ویتامین A موجود در هلو نیز به درمان روماتیسم کمک می‌کند. هلو همچنین ادرارآور یا ملین است و به این ترتیب به کاهش التهاب، یکی از علایم اصلی نقرس و روماتیسم، کمک می‌کند.

 

۲۰. کاهش ریزش مو هم از  خواص هلو است

هلو با اثر مثبتی که روی پوست سر دارد، ریزش مو را کاهش می‌دهد.

۲۱. از خواص هلو حذف کرم روده است

هلو می‌تواندبه حذف کرم‌ها از روده کمک کند.

خواص هلو ۲۲: از خواص هلو ادرارآور بودن است

اثر ادرارآور بودن هلو کمک می‌کند که کلیه‌ها و مثانه‌تان پاک شود.

۲۳. فعالیت رشد تومورها را مهار می‌کند

با توجه به پژوهش‌ها، هلو فعالیت ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی بسیار عالی دارد.

۲۴. از خواص هلو پاک کنندگی کلیه است

چای هلو به عنوان پاک‌کننده‌ی کلیه در چین استفاده می‌شود.

خواص هلو

۲۵. از بروز سرطان پوست جلوگیری می‌کند

هلو حاوی مقداری سلنیوم است که برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن فوق‌العاده فایده دارد. این تاثیر، به نوبه‌ی خود از سرطان پوست جلوگیری می‌کند و علاوه بر آن، در کاهش ریسک بروز دیگر انواع سرطان نیز تاثیرگذار است.

خواص هلو ۲۶: برای از دست دادن وزن ایده‌آل است

هلو در مقایسه با سایر میوه‌ها که قند و کالری زیادی دارند، یک میوه‌ی کم‌کالری محسوب می‌شود. بنابراین، برای افرادی که در تلاش برای از دست دادن وزن خود هستند، مناسب است. شما می‌توانید هلو را به عنوان بخشی از سالاد میوه با میوه‌های سالم دیگر مخلوط کنید یا اسموتی هلو درست کنید. به هر صورت، این میوه برای شما مفید است و به کاهش وزن کمک می‌کند.

۲۷. از اختلالات مغزی جلوگیری می‌کند

هلو دارای مقدار زیادی فولات است که بر روی سیستم کولینرژیک بدن تاثیر می‌گذارد. معروف است که این میوه با تاثیر بر حافظه و عملکردهای یادگیری مغز و همین‌طور دیگر بخش‌های مهم مغز، به جلوگیری از اختلالات مغزی کمک می‌کند.

۲۸. یک مرطوب‌کننده‌ی عالی برای پوست است

هلو به علت ویتامین A و C که دارد یک مرطوب‌کننده‌ی عالی برای پوست‌های خشک است. اگر پوست‌تان خشک است، می‌توانید مخلوطی از خمیر هلو و ماست را مدتی روی پوست‌تان بگذارید و بعد آن را با آب ولرم بشویید. این کار نه تنها به پوست‌تان رطوبت می‌دهد، بلکه آن را نرم و صاف هم می‌کند. مالش دادن آب هلو روی پوست باعث ایجاد یک درخشش طبیعی می‌شود. هلو همچنین می‌تواند در برنامه‌های مراقبتی پوست‌های چرب و همچنین لوازم آرایشی استفاده شود. ویتامین A و C به بازسازی بافت پوست کمک می‌کند.

۲۹. پوست سر را تمیز می‌کند

این میوه اغلب در ماسک‌های مو برای درمان مشکلات پوست کف سر استفاده می‌شود. پوست کثیف سر می‌تواند سبب ریزش موها شود. استفاده‌ی موضعی از هلو به شکل ماسک مو پوست کف سر را پاکسازی می‌کند و باعث می‌شود موهای‌تان نرم و براق شود.

طریقه‌ی استفاده از هلو در آشپزی:

هلو با توجه به میزان فراوانی از ترکیبات بهبود دهنده‌ی سلامتی و عطر و طعم خوبی که دارد و کم کالری بودن‌اش، اغلب به عنوان یکی از مواد اولیه به رسپی‌های سالم مختلفی مانند ماست، شِیک‌ها و کیک‌ها اضافه شده است.

مطلب مرتبط: معجون لیمو ،فلفل و نمک ۱۰ بیماری را به طرز عجیبی درمان می‌کند

دیگر کاربردهای درخت هلو

بخش‌های دیگر درخت هلو (به غیر از میوه‌اش) نیز طیف وسیعی از خواص درمانی را ارائه می‌کنند.

۱. برگ هلو: برگ درخت هلو برای درمان سرفه، برونشیت و اختلالات شکمی مفید است. این برگ‌ها سم‌زدا، ملین، و مُدر هستند و همچنین در درمان کرم شکم و بهبود زخم تاثیر مثبت دارند. آنها همچنین در تولید رنگ سبز در کارخانه‌ها استفاده می‌شوند.

۲. گل هلو: گل درخت هلو به تسکین علایم یبوست و ادم (خیز یا ورم) کمک می‌کند.

۳. هسته‌ی هلو: هسته‌ی هلو در درمان اختلالات قاعدگی مانند قاعدگی دردناک (دیسمنوره) و آمنوره (بی‌دشتانی) و اختلالات دیگری از جمله استاز خون، آسم افراد مسن، و سرفه موثر است. درمان آپاندیسیت حاد و تنگی نفس و بهبود گردش خون سالم از دیگر فواید هسته‌ی هلو است.

۴. پوست درخت هلو: پوست خشک‌شده‌ی درخت هلو در درمان یرقان (زردی) و ورم (ادم) مفید است.

 

چند هشدار در مورد مصرف هلو

۱. واکنش‌های آلرژیک: هلو ممکن است باعث بروز آلرژی غذایی شود به این دلیل که دارای آلرژن‌های خاصی است. در تولید و ذخیره‌سازی هلوی خشک ممکن است از سولفیت به عنوان یک ماده‌ی نگهدارنده استفاده شود، که می‌تواند به واکنش‌های آلرژیک از جمله علائم شدید آسم، کهیر، انقباض برونش و آنافیلاکسی (یا پیش‌دفاعی) منجر شود.

۲. هسته‌ی هلو: هسته‌ی هلو را نباید بیش از اندازه مصرف کنید چون ممکن است به دلیل وجود سیانید در مقادیر کم اثرات سمی داشته باشد. همیشه توصیه می‌شود که در صورت هر گونه استفاده از محصولات دارویی ساخته شده از هسته‌ی هلو با یک متخصص پزشکی مشورت کنید.

هلو همچنین در حفظ سطح مناسب فشار خون و افزایش سلامت قلب تاثیر مثبت دارد. کنسرو هلو را نیز می‌توانید همراه با محصولات تازه و فرآوری‌شده، برای به‌دست آوردن خواص آن مصرف کنید علاوه بر این وجود هلو در رژیم غذایی‌تان می‌تواند مزایای بی‌شماری به بدن‌تان برساند، همراه با این مزیت فوق‌العاده که این میوه حاوی هیچ کالری مضری نیست! امیدواریم مطلب خواص هلو برای شما مفید بوده باشد . نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع بازده bazdeh..org