بلافاصله باردار شدن پس از سقط جنین ناخواستهباردار شدن شدن پس از سقط جنین

بلافاصله باردار شدن پس از سقط جنین ناخواسته می تواند باعث استرش و گیج کننده باشد و خانمی که قصد باردار شدن را داشته باشد حس اضطراب و سردرگمی را به دلیل سقط جنین قبلی اش خواهد داشت و تصور می کند که احتمال سقط جنین مجدد هم وجود دارد.

در این مطلب با علل سقط ناخواستهٔ جنین، احتمال سقط ناخواسته در بارداری‌های بعدی، آزمایش‌های لازم پیش از اقدام برای بارداری و راه‌های افزایش شانس بارداری موفق آشنا خواهید شد.

علل سقط ناخواستهٔ جنین
سقط ناخواستهٔ جنین یا به عبارتی افتادن بچه به معنای از دست دادن خودبه‌خودی جنین پیش از هفتهٔ بیستم بارداری  است. بیشتر سقط‌های ناخواسته به این دلیل رخ می‌دهند که جنین به طور طبیعی رشد نمی‌کند. مشکلات مربوط به کروموزوم‌های کودک عامل درصد بالایی از سقط‌ها در اوایل بارداری هستند. اکثر این مشکلات کروموزومی در حین رشد و تقسیم رویان به طور تصادفی اتفاق می‌افتند و ارتباطی با مشکلات ارثی والدین ندارند. گاهی اوقات وضعیت سلامتی مادرِ باردار مانند دیابتِ کنترل نشده یا مشکلِ رحمی ممکن است باعث سقط جنین شود با این حال غالباً علت سقط ناخواستهٔ جنین شناخته شده نیست.

حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد بارداری‌ها به سقط جنین منتهی می‌شوند. تعداد کل سقط جنین‌ها احتمالاً بالاتر از این است زیرا تعداد زیادی از خانم‌ها پیش از آنکه بفهمند باردارند دچار سقط جنین می‌شوند.

احتمال سقط ناخواستهٔ جنین در بارداری‌های بعدی
سقط ناخواستهٔ جنین معمولاً یک بار اتفاق می‌افتد. اکثر خانم‌هایی که سقط ناخواستهٔ جنین را تجربه می‌کنند پس از سقط جنین، بارداری موفقی خواهند داشت. تعداد کمی از خانم‌ها دو یا چند سقط جنین دارند. بر اساس یک تحقیق ریسک پیش‌بینی‌شدهٔ سقط ناخواستهٔ جنین در بارداری پس از یک سقط حدود ۱۴ درصد است. پس از دو سقط، ریسک سقط شدن جنین به ۲۶ درصد و بعد از سه سقط به ۲۸ درصد افزایش پیدا می‌کند.

آزمایش‌های لازم پیش از اقدام برای بارداری
خانم‌هایی که سابقهٔ دو یا چند سقط ناخواسته داشته‌اند باید پیش از تلاش برای باردار شدن با پزشک دربارهٔ آزمایش‌های احتمالی برای تشخیص هرگونه علتی که ممکن است باعث سقط شود صحبت کنند. آزمایش‌هایی همچون:

· آزمایش‌های خون، نمونهٔ خون خانمی که قصد بارداری دارد به تشخیص مشکلاتی در رابطه با هورمون‌ها یا سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

· آزمایش‌های کوروموزومی، ممکن است به منظور تشخیص ارتباط احتمالیِ کروموزوم‌های خانم و آقا و سقط جنین، نیاز به آزمایش خون باشد.

ممکن است این روش‌ها برای تشخیص مشکلات رحمی انجام شوند:
· سونوگرافی: پزشک با قرار دادن دستگاه سونوگرافی بر روی شکم یا داخل واژن، تصاویری از رحم به دست می‌آورد. سونوگرافی ممکن است مشکلات رحمی مانند فیبروم‌های داخل حفره رحم را شناسایی کند.

· هیستروسکوپی: پزشک یک تلسکوپ کوچک به نام هیستروسکوپ را از طریق دهانهٔ رحم وارد رحم می‌کند تا بتواند مشکلات رحمی را تشخیص دهد.

· هیستروسالپینگوگرافی: پزشک تیوبی را داخل دهانهٔ رحم قرار می‌دهد و با کمک این وسیله مایعی را در رحم تزریق می‌کند، از این طریق حفره رحم و لوله‌های فالوپ در تصاویر اشعه ایکس قابل مشاهده می‌شوند. این روش اطلاعاتی دربارهٔ خطوط داخلی رحم و هرگونه مانع در لوله‌های فالوپ به دست می‌دهد.

·سونوهیستروگرافی: نوعی سونوگرافی است که به کمک تزریق محلول سالین به درون رحم انجام می‌شود این روش اطلاعاتی در مورد خطوط داخلی رحم، سطح بیرونی رحم و هرگونه مانع در لوله‌های فالوپی را فراهم می‌کند.

اگر علت سقط جنین شما شناسایی نشد امیدتان را از دست ندهید. اکثر خانم‌هایی که سقط مکرر جنین داشته‌اند احتمال تجربهٔ بارداری موفق برایشان وجود دارد.

راه‌های بالا بردن شانس بارداری موفق
اغلب هیچ کاری نمی‌توان برای جلوگیری از سقط جنین انجام داد با این حال انتخاب شیوهٔ زندگی سالم پیش ازحاملگی  و در طول بارداری برای مادر و جنین مهم است. راه‌هایی که برای این منظور موثرند عبارتند از: مصرف روزانهٔ ویتامین یا فولیک اسید چند ماه پیش از بارداری، حفظ وزن مناسب، محدود کردن کافئین، اجتناب از مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر

اگر خانمی سقط‌های مکرر جنین را تجربه کرده باشد برای بارداری‌های آینده باید دقیقاً برنامه‌ریزی کند و تحت نظارت پزشک قرار بگیرد بنابراین لازم است پیش از باردار شدن مجدد یا به محض اطلاع از بارداری به پزشک مراجعه شود.


همچنین بخوانید :

عمل کورتاژ چیست چه عوارضی دارد و چگونه انجام می شود؟

گیاهانی که خوردنشان در دوران بارداری باعث سقط جنین می شود